BARÇA
Esports 24/12/2015

La Confederació Mundial de Penyes presentarà una demanda contra la UEFA

El Tribunal d'Apel·lació de la UEFA va desestimar el recurs del club pel cas de les estelades

Ara
2 min
Repartint estelades al Camp Nou

BarcelonaLa Confederació Mundial de Penyes presentarà una demanda als organismes competents arran de la sanció al Barça per part de la UEFA, pels crits d'independència i les estelades que es van exhibir al Camp Nou durant el partit de Champions davant el Bayer Leverkusen. Aquesta decisió ja va ser aprovada el 12 de desembre durant la sessió plenària de la Confederació, en la qual estan representades les 30 federacions del moviment penyístic, que inclouen Catalunya, l’Estat Espanyol i la resta del món.

Antoni Guil i Roman, com a soci i President de la Confederació Mundial de Penyes, i l’advocat Josep Maria Coronas presentaran la demanda en què es fonamenta que la resolució del màxim organisme del futbol europeu atempta contra la llibertat d’expressió dels aficionats. La Confederació oferirà una roda de premsa el pròxim dimarts 29 de desembre.

La UEFA va notificar al Barça i a la RFEF la decisió de no estimar el recurs d’apel·lació presentat pel club referent a la sanció pels crits d’independència i les estelades que es van exhibir al Camp Nou durant el partit de la Lliga de Campions el Bayer Leverkusen. Tal com estava previst, el Barça presentarà immediatament recurs davant el Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS).

El Barça i la UEFA van aconseguir arribar a un acord per calmar l’ambient per culpa de la sanció que va rebre el club català per l’exhibició d’estelades. Just abans de la demostració de força social del barcelonisme en el partit contra el BATE Boríssov, quan es van exhibir més de 30.000 estelades a les graderies del Camp Nou, les dues parts van pactar una treva que permet al Barça guanyar temps. Així, la Comissió de Disciplina de la UEFA va suspendre de manera cautelar la possibilitat de castigar novament el Barça per l’exhibició d’estelades fins que el recurs presentat pel club per la sanció rebuda el dia del partit contra el Bayer Leverkusen no arribi a la seva conclusió.

De moment, l’expedient obert per la presència d’estelades i els càntics independentistes el dia del partit contra l’equip alemany ha provocat una sanció de 40.000 euros. I un recurs que estaria destinat a crear jurisprudència esportiva sobre si un equip pot ser sancionat per l’exhibició d’estelades.

stats