Esports 17/06/2022

El Barça, contra el pes de l'etiqueta de ser el vigent campió

El conjunt de Carlos Ortega s'enfrontarà al Kiel alemany per aconseguir un lloc a la final

Oriol Cartró
3 min
tyjt

BarcelonaEl Barça d'handbol ha arribat a la final four de la Lliga de Campions un any més. Després de quedar segon a la fase de grups, amb un balanç de nou victòries, dos empats i tres derrotes, va classificar-se directament per als quarts de final de la màxima competició europea, on es va enfrontar al Flensburg alemany. Al partit d'anada a Alemanya, l'equip blaugrana va aconseguir la victòria amb una diferència de quatre gols (29-33), un bon marge per a la tornada a Barcelona. I no ho va desaprofitar, ja que també va guanyar al Palau (27-24) i va aconseguir el bitllet per a la final a quatre en què defensarà el títol de campió. Aquest dissabte es disputaran les semifinals. El Barça lluitarà contra el Kiel alemany (18 h, Esport3 i DAZN) per un lloc a la final, mentre que l'altra semifinal la jugaran el Veszprém hongarès i el Kielce polonès (15.15 h, Esport3 i DAZN). Diumenge es decidirà la final (18 h, DAZN).

El Barça torna un cop més al Lanxess Arena de Colònia (Alemanya), la que ha sigut la seu de la final four durant els últims dotze anys. Des de llavors, el Barça d'handbol ha aconseguit classificar-s'hi en deu de les tretze edicions del format. És l'equip que més vegades hi ha arribat des de la creació d'aquest format el 2010 amb seu permanent. En aquestes participacions, el conjunt blaugrana ha aconseguit aixecar el trofeu tres cops, el darrer el curs passat. Va ser la desena Champions de la secció. En la temporada de l'adeu de Xavi Pascual, l'equip blaugrana va fer una competició que va fregar la perfecció: vint victòries en vint partits, després de quedar primer en la fase de grups, superar l'Elverum noruec als vuitens, el Meshkov Brest bielorús als quarts de final i el Nantes francès i l'Aalborg danès a la final four.

L'equip blaugrana arriba ara a la cita de Colònia podent presumir de tenir el millor equip en defensa dels quatre finalistes. En declaracions prèvies a la final four, el tècnic Carlos Ortega, que va arribar de la mà de Joan Laporta i del seu assessor en matèria esportiva, Enric Masip, va deixar clar que una de les claus per aconseguir el títol serà l'encert tant a la porteria com en tasques defensives. "Arribem en bon moment. Veig l'equip amb força i ganes i crec que podem competir contra qualsevol rival", va manifestar l'experimentat entrenador blaugrana.

Experiència a la banqueta

Com a tècnic del Barça, Carlos Ortega viurà la seva primera final four. Abans, ja hi havia estat amb el Veszprém hongarès dues vegades (el 2014 i el 2015, quan va perdre, precisament, la final contra el Barça). En la seva etapa com a jugador blaugrana va sumar fins a sis títols de campió de la Champions. Ara, des de la banqueta, prepara un equip que s'enfrontarà contra un Kiel debilitat. El perillós conjunt alemany no podrà comptar ni amb Sagosen ni amb Pekeler, dues baixes molt importants per al conjunt germànic. Però Ortega manté la prudència: "El Kiel, amb les baixes, pot ser un lleó ferit. És un grandíssim rival, amb un atac diferent d'altres equips, i és un conjunt difícil de defensar".

El principal objectiu de la secció d'handbol del Barça és arribar a la final four. "S'ha planificat la temporada per arribar fins aquí en el nostre millor moment. Estem bé i tenim tot l'equip disponible. Això ha sigut molt difícil, després d'una llarga temporada", remarca el tècnic blaugrana. El conjunt català arriba a la cita dues setmanes després de guanyar la Copa Asobal contra el Bidasoa Irun (29-37) i sumar així la dissetena copa de la seva història, l'onzena de manera consecutiva. Ara tindrà el repte d'aixecar la Lliga de Campions en dos anys consecutius, fita que no ha aconseguit mai ningú des que la final four es disputa a Colònia.

stats