BARÇA
Esports 13/03/2015

El Barça denunciarà "l'anormal celeritat" amb què el jutge Ruz executa el cas Neymar

El club blaugrana ha emès un comunicat crític amb l'Audiència Nacional perquè ha sabut la decisió del magistrat a través de la premsa

A.l.
2 min
Josep Maria Bartomeu / PERE TORDERA

BarcelonaEl Barça denunciarà "l'anormal celeritat" amb què s'estan "executant els tràmits" judicials en el cas Neymar. El club blaugrana ha emès un comunicat molt crític amb el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que ha decidit donar per acabada la fase d'instrucció del cas i mantenir la imputació a Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i la pròpia entitat barcelonista per un presumpte frau fiscal d'una quantitat superior als 13 milions d'euros. L'expresident i l'actual màxim mandatari de l'entitat barcelonista seran processats perquè el magistrat els considera responsables d'evadir més de 13 milions d'euros en el fitxatge del brasiler amb contractes simulats i operacions fraudulentes. El Barça considera que la celeritat del procés judicial "no respecta ni els ritmes processals", "ni les garanties de les parts", ja que no ha pogut declarar encara el representant legal del Barça.

El club blaugrana ha manifestat en el seu comunicat que presentarà recurs contra la resolució del jutge, tot i que encara no li consta encara "cap notificació formal del jutjat". El Barça posa èmfasi en aquest darrer tema, ja que lamenta que el club ha sabut de la decisió de Ruz a través dels mitjans informatius. "S'entén malament, i pitjor s'interpreta, que el dia en què formalment el jutge demana auxili del Ministeri Públic es conegui pels mitjans informatius l'acte en què el jutge ja resol aquesta qüestió, sense que s'hagin rebut, o almenys notificat a les defenses, l'informe", diu la nota que han elaborat els serveis jurídics de l'entitat.

En el seu escrit, a més, el Barça manté que el que està passant al voltant del cas Neymar és una "agressió". "L'entitat, tant en aquest cas com en altres agressions rebudes en els seus 115 anys d'existència, no tolerarà situacions com aquesta", diu el comunicat.

stats