Copa de la Reina
Esports 25/05/2021

El Barça s'enfronta al Madrid en el primer partit clau per aconseguir el triplet

El conjunt blaugrana ha de guanyar l'equip madrileny per plantar-se a la final de la Copa de la Reina i sumar l'últim títol de la temporada

2 min
Jana Fernández i Laia Codina en l’entrenament previ a les semifinals

La temporada del Barça està sent impecable. Amb la Lliga sentenciada des de fa setmanes i la victòria històrica a Göteborg que brindava la primera Champions a l'equip blaugrana, l'últim repte del curs espera amb candeletes el conjunt de Lluís Cortés. Aquest dimecres (19 h, Esport 3 i Teledeporte) el Barça s'enfrontarà al Madrid CFF a les semifinals de la Copa de la Reina per segellar el pas a la gran final, que tindrà lloc aquest mateix diumenge. El primer triplet blaugrana està més a prop que mai.

L'equip arriba a la cita amb convicció i determinació. La temporada ha sigut llarga i farragosa, i les baixes, tot i que no han sigut moltes, han condicionat en partits concrets les culers. Amb encara sis partits de Lliga per jugar –tres dels quals ajornats per casos de coronavirus als rivals–, l'estat físic de les jugadores és bo, però les cames ja noten la càrrega de minuts. Amb Andrea Falcón lesionada de llarga durada, la infermeria blaugrana té una nova baixa per a la semifinal. Sandra Paños, portera titular i indiscutible per al tècnic, pateix molèsties al braç dret i no podrà jugar contra el Madrid. Tot i que és una baixa important per al Barça, la segona portera de l'equip, Cata Coll, aporta seguretat i tranquil·litat.

El Madrid CFF arriba al partit decisiu després d'eliminar el Reial Madrid a quarts de final. Amb un gol de Priscila Borja al minut 110 de la pròrroga, el conjunt d'Óscar Fernández es planta a les semifinals de la Copa amb la intenció de fastiguejar el conjunt culer en una temporada de rècord. Lluís Cortés, però, ho té clar: "La Lliga era l'objectiu real, la Champions era el somni i la Copa és per fer història".

"Ens il·lusiona que hi hagi públic. Ho notem quan juguem, tant de bo la situació torni a la normalitat", reflexionava Mariona Caldentey abans de les semifinals. A l'estadi de Butarque, escenari de la fase final de la Copa de la Reina, hi aniran 200 aficionats blaugranes a donar suport a les seves futbolistes.

L'estil de joc blaugrana és inamovible

Mantenir l'ADN Barça en cadascun dels enfrontaments és una necessitat tant per a l'staff com per a les futbolistes blaugranes. La MVP de la final a Göteborg, Aitana Bonmatí, és l'exemplificació d'aquesta forma d'entendre el futbol i, per això, s'ha convertit en la primera ambaixadora de la Fundació Johan Cruyff. "Com a jugadora del Barça i portant el seu número [el de Cruyff] a la samarreta, és un orgull. No només és important poder dur a terme el seu model de joc, sinó ser fidel als seus valors", confessava la de Sant Pere de Ribes en la seva presentació.

"És el començament d'una nova era", deia Vicky Losada després d'aixecar el trofeu europeu. Van fer història a Göteborg. Ara, la llegenda es pot fer encara més gran.

stats