ELECCIONS AL BARÇA 2015
Esports 12/07/2015

Monés, responsable mèdic de l'equip de Bartomeu: "Luis Enrique és el tècnic perfecte, creu en la tecnologia"

La candidatura de l'expresident explica que està posant en marxa una aplicació mòbil per als jugadors

A.l.
2 min
Jordi Monés, durant la roda de premsa sobre l'àrea mèdica de la candidatura de Bartomeu

BarcelonaEl responsable de l'equip mèdic de la candidatura de Josep Maria Bartomeu, i antic directiu, Jordi Monés, ha explicat els objectius que ha de complir l'àrea mèdica durant els propers anys. Monés, que ja va ser al club entre el 2003 i el 2005, i va tornar a entrar al Barça el 2010, ha volgut defensar que el Barça és un referent en aquest àmbit. "Tenim màquines de ressonància de tercera generació, tecnologia que molts hospitals no tenen", ha explicat el doctor.

"Cada dia pesem els jugadors, això ha de ser un hàbit", ha afegit. Monés ha explicat que s'analitza tot dels jugadors, amb diferents màquines, i hi ha acords amb empreses com Gatorade, que permeten saber moltíssimes coses. Monés ha explicat que el sistema de GPS, que mostra els esforços dels jugadors, proporciona més de 150 dades i s'aplica a tots els equips de futbol des del juvenil B, i també al bàsquet i el futbol sala. El GPS permet prevenir lesions. "Ha estat un privilegi tenir Luis Enrique, hi ha una simbiosi absoluta. Ell és molt tecnològic, té molt presents aquestes dades", ha dit sobre la implicació del tècnic amb aquesta manera de treballar. Aquesta tecnologia, la del GPS, s'aplica actualment als entrenaments, i està previst que es pugui aplicar en breu, amb petits GPS, als partits.

"Quan veieu que hi ha rotacions, no és per atzar, és perquè hi ha dades. No és cap casualitat", ha dit: "Al cap de 10 minuts d'entrenament ja tens dades". El Barça vol crar un departament de ciències mèdiques per analitzar bé les dades, integrat per diversos professionals, i reforçar l'àrea tecnològica. "Els metges no volem donar instruccions als preparadors físics, volem treballar-hi en paral·lel, hem fet una estructura de tres nivells: mèdica, de rendiment i tecnològica", ha dit.

El Barça està creant una aplicació mòbil per als jugadors, perquè rebin informació del seu rendiment i, per exemple, del que han de beure i menjar després d'un esforç. "És una aplicació per interactuar amb els jugadors", ha dit Monés, que creu que "en global" el Barça és el millor club del món. L'exdirectiu ha afegit que amb Gatorade s'està implementant un "detector de bluetooh per saber exactament el que han begut", i així controlar tots els paràmetres.

"Si un soci té un infart, millor que sigui a l'estadi, en menys d'un minut tindrà atenció mèdica", ha detallat Monés per posar èmfasi en la capacitat que té el Barça de respondre mèdicament a qualsevol incidència. Monés també ha explicat que al 2003 es volia treure l'escut del Barça a les categories dels més petits, per evitar la pressió extrema que representa ser del Barça. "A molts nens els pesa. Que un nen sigui jugador del Barça desperta admiració i enveja, i els pares es pensen que tenen una estrella. Això és molt dolent per als nens. S'ha d'intentar rebaixar la pressió i que siguin humils. La Masia està fent molta feina per aconseguir-ho. Potser no cal treure l'escut físicament, però sí la idea d'omplir el pit", ha explicat.

stats