LIGA ENDESA
Esports 17/05/2015

El Barça guanya a Màlaga i pispa als locals la segona plaça (61-74)

El joc col·lectiu blaugrana permet guanyar a Màlaga en un partit dominat sempre pels homes de Xavi Pascual

Marcelinho, contra l'Unicaja el dia que ha jugat el seu partit 400 a la Lliga

BarcelonaEl Barça depèn d'ell mateix per ser segon després del seu triomf a Màlaga. L'Unicaja en canvi, ha tornat a perdre, i ja són cinc derrotes consecutives (61-74) en un duel clau entre aspirants al títol.

El partit s'ha iniciat d'una manera igualada, amb els dos equips respectant-se però amb el Barça més sencer, encara que un triple de l'aler lituà Mindaugas Kuzminskas ha ofert un alè d'il·lusió als malaguenys (9-7, minut 4).

L'Unicaja, amb un percentatge ofensiu, sobretot en triples, molt baix, ha posat molts obstacles a la seva possible victòria al temps que el Barcelona iniciava l'enlairament (15-21).

La formació que entrena Joan Plaza ha desaparegut per moments de la pista, amb nombrosos errors en atac i amb molts problemes en la defensa per frenar els blaugranes, cada vegada més convençuts de les seves possibilitats. L'aler nord-americà Deshaun Thomas, amb un triple, ha posat l'avantatge de deu punts per als visitants (17-27, minut 14).

Joan Plaza ha sol·licitat un temps mort per intentar canviar el decorat a causa de la nefasta estadística des de la línia de 6,75, amb un encistellament de set intents, i ha canviat el sistema per jugar dins de la zona amb el pivot Fran Vázquez. El Barça ni s'ha immutat i un altre triple de Doellman ha sentenciat qualsevol indici de remuntada (23-33, minut 17), més quan el base brasiler Marcelinho Huertas també ha ajudat a què s'arribés al descans amb un clar 27-40.

El Barcelona ha sortit en el tercer quart de la mateixa manera que ha acabat el segon. Amb una línia exterior infal·lible, on Oleson, Abrines i Doellman trencaven el partit davant un Unicaja sense poder de reacció i amb molts problemes a totes les seves línies (42-62). El partit semblava decidit, encara que l'Unicaja ho ha intentat per tots els mitjans, però no ha estat el seu dia i a sobre ha arribat exhaust físicament i mentalment al tram final del partit.

L'equip de Xavi Pascual, molt superior, ha aconseguit en el quart període aguantar l'avantatge i mai ha entrevist perill, pel que ha aconseguit un clar triomf per 61-74, que li atorga la segona posició a falta d'una jornada perquè conclogui la fase regular.