Rugbi
Esports 18/05/2014

Barça o Sant Cugat acompanyaran la Santboiana a la Divisió d'Honor

Blaugranes i santcugatencs jugaran la final del 'play-off' després de superar l'Uribealdea (18-32) i el Bera Bera (3-16), respectivament

Martí Molina
2 min

BarcelonaLa Divisió d'Honor de rugbi tindrà, l'any que ve, un mínim de dos equips catalans. Aquest diumenge, el Barça i el Sant Cugat han guanyat els respectius partits i s'han classificat per jugar la final del 'play-off' d'ascens. El vencedor pujarà directament i el que perdi encara tindrà una segona oportunitat disputant la repesca contra l'Universidad de Vigo.

Uribealdea 18 - 32 Barça

El primer partit a acabar-se ha estat el del Barça, que ha fet els deures a Uribealdea (18-32) i ha acabat primer del grup 2. L'equip blaugrana ha encarrilat el partit amb dues marques matineres, una de Cristian Martín i l'altra de Rafa Staat, per situar un 0-14 a l'electrònic. El conjunt basc ha reaccionat tímidament amb dos cops de càstig, però també n'ha executat un el Barça, que ha marxat al descans amb un avantatge de 6-17.

A la represa s'ha mantingut el domini català, que ha ampliat les diferències amb un assaig de Sergi Guerrero i una nova marca de Rafa, al contraatac. Amb un cop posterior, el marcador era de 6-32 i el partit i el primer lloc estaven assegurats. En aquest moment els blaugranes han aixecat el peu de l'accelerador i l'Uribealdea ha pogut maquillar el resultat amb dos assajos.

Bera Bera 3-16 Sant Cugat

Molt més igualat ha estat el partit per decidir el campió del grup 1. El Sant Cugat arribava a Bera Bera com a líder però conscient que hauria de suar de valent ja que el conjunt basc havia recuperat efectius aquesta setmana. Així ha estat, ja que el marcador no s'ha mogut fins al tram final del primer temps, quan els bascos han aconseguit transformar un cop de càstig (3-0), respost per Iñaki just abans del descans (3-3).

Els santcugatencs han pogut capgirar definitivament el marcador, a la represa. Juan ha creuat la línia de marca deu minuts al minut 54, per situar el 3-10 al marcador gràcies, també, a la transformació d'Iñaki. L'equip local ja no ha tingut capacitat de reacció i ha estat el Sant Cugat qui ha ampliat distàncies, amb un cop de càstig i un drop que han situat el 3-16 definitiu.

La setmana vinent, Barça i Sant Cugat jugaran la final en un camp neutral, segurament a la ciutat de Barcelona.

stats