Barça
Esports Barça 26/10/2021

Els abonats al Camp Nou que van demanar excedència poden recuperar la seva localitat

El Barça aplicarà una "mesura excepcional" a qui ho sol·liciti, tot i que obligarà a pagar per tota la temporada

3 min
Un grup d'aficionats al Camp Nou, abans del Barça-Madrid

BarcelonaEls pressupostos del Barça preveien que el Camp Nou no podria tornar a estar al 100% d'aforament fins ben entrada la temporada. De fet, es calculava que tan sols hi hauria un 60% d'aficionats a les graderies al mes de febrer. En canvi, i gràcies a la bona evolució de la pandèmia, s'han acabat les limitacions a l'aire lliure i el club ja pot omplir les més de 99.000 localitats que té l'estadi. Ara bé, una cosa és tenir permís i l'altra aconseguir l'objectiu. D'una banda, perquè alguns seguidors encara tenen cert respecte a assistir a esdeveniments massius. De l'altra, perquè encara no s'ha activat el seient lliure. I, la dada més important, perquè més de 26.000 abonats van demanar una excedència per a aquesta temporada. En resum, que cada dia de partit hi ha unes 40.000 entrades a la venda. I només en dies molt excepcionals, com diumenge al clàssic, es poden arribar a vendre gairebé totes.

La cúpula directiva i executiva del club està treballant per buscar-hi solucions des de fa setmanes. Omplir el Camp Nou significa, més enllà de l'ambient, aconseguir ingressos per a un Barça que viu al límit de tresoreria. D'entre la pluja d'idees, un dels temes que s'havia posat sobre la taula era que els abonats que havien sol·licitat l'excedència poguessin recuperar la seva localitat. Segons ha pogut saber l'ARA, aquesta mesura ja s'està aplicant. Els socis que ho desitgin han de posar-se en contacte amb l'Oficina d'Atenció al Barcelonista (OAB), on els recolliran les seves dades per tornar a tenir el seient de sempre a l'estadi.

Fonts del club expliquen que "es tracta d'una mesura excepcional" adreçada només "a un grup reduït de socis que hi puguin estar interessats". Ara bé, des de l'entitat no s'ha especificat cap limitació en el nombre d'abonaments que poden recuperar-se. En total n'hi havia 26.238 en excedència. Segons confirmen des de les oficines, uns quants ja han fet marxa enrere per poder tornar al Camp Nou aquesta mateixa temporada. "No és de preveure que sigui una opció massiva, bàsicament perquè la majoria de la gent que va sol·licitar l'excedència ho va fer per qüestions econòmiques derivades de la pandèmia", apunta una de les fonts consultades.

A més a més, recuperar el carnet té un asterisc. Segons confirmen els encarregats de fer la gestió, no es descomptarà la part proporcional corresponent als partits que aquell soci haurà deixat de veure. És a dir, els vuit duels que s'han disputat fins ara al Camp Nou (sis de Lliga i dos de Champions) es paguen igual i els diners van al fons del club. 

Caiguda d'ingressos

La via d'ingressos corresponent a socis i abonats equival a una partida bastant sucosa del pressupost blaugrana. Abans de la pandèmia (temporada 2018/19) havia arribat als 60,88 milions d'euros, segons es desprèn de la memòria anual del club. En canvi, per a aquest curs 2021/22, la xifra havia baixat fins a més de la meitat: 29,16 milions. Això s'explica per les excedències i també perquè molts socis tenien el descompte addicional del seient lliure i de la compensació per no haver pogut assistir al Camp Nou durant el primer any de pandèmia.

Gràcies a la venda d'entrades -les disponibles més el seient lliure-, les llotges vip i altres productes que ofereix el club els dies de partit, abans de la pandèmia es van ingressar la xifra rècord de 113,98 milions addicionals. En canvi, per a aquesta temporada tan sols s'han previst 38,45 milions addicionals al Camp Nou. És a dir, que dels 174,96 milions ingressats el curs 2018/19 s'ha baixat fins als 67,61 pressupostats. Un terç. Però com que la gent pot tornar massivament a l'estadi abans del previst, la dada final superarà notablement aquests 67,61 milions. Sense anar més lluny, tan sols al clàssic es van recaptar 4,5 milions en ticketing. I, si tot va com està previst, el seient lliure tornarà a estar en funcionament al novembre, coincidint amb el Barça-Espanyol. De mica en mica, l'economia del club es va recuperant.

stats