Barça

El Barça ingressa 4,5 milions pel clàssic gràcies a turistes i madridistes

El Camp Nou no es va omplir tot i que el club va vendre les prop de 40.000 entrades que tenia disponibles

3 min
El mosaic de les graderies del Camp Nou, abans de començar el Barça-Madrid

BarcelonaEl Barça no va poder guanyar el clàssic a la gespa, però sí que va treure un bon pessic econòmic a les taquilles. Ni més ni menys que 4,5 milions a través de la venda directa d'entrades. Uns diners que són una benedicció per al club, que havia posat moltes esperances en la facturació del Camp Nou una vegada aixecades les restriccions d'aforament per la pandèmia i amb permís per omplir totes les localitats.

La imatge de l'estadi, amb les graderies gairebé plenes, va donar color i sonoritat a un clàssic que, com havia passat els tres últims, va caure del costat del Reial Madrid. Un rival que, a més, va estar molt ben acompanyat. I és que una part molt important de les localitats que hi havia a la venda, unes 40.000, les van adquirir aficionats madridistes. Alguns vinguts directament de la capital espanyola. I uns altres, la majoria, residents habituals a Catalunya. No es pot precisar amb exactitud quants aficionats del Reial Madrid hi havia al Camp Nou. Tant ells com els turistes –que ja van tornant a Barcelona, tot i que no de marea massiva– van suposar un gruix molt destacat dels 4,5 milions que l'entitat es va embutxacar. En el cas dels estrangers, a més, adquirint algunes de les localitats més cares. Els preus oscil·laven entre els 99 i els 219 euros, sense comptar els serveis vip, que arribaven als 750 euros per localitat.

La facturació suposa un rècord per a un clàssic de Lliga. I més tenint en compte que només van disposar de dues setmanes per vendre els tiquets –normalment són un parell de mesos–. En edicions anteriors prèvies a la pandèmia, la xifra de negoci voltava els 3 milions, incloent-hi les localitats catalogades com a players experience, que aquesta vegada no estaven disponibles.

Veure un Camp Nou amb tants aficionats de l'etern rival no va agradar gaire als barcelonistes. Ara bé, tampoc va acabar de convèncer part dels treballadors del club que s'encarreguen de l'estadi. El motiu és de seguretat. Tot i que no es va detectar cap incident a les graderies, i que la convivència entre les dues aficions va ser sempre cordial, des de les oficines arrufaven el nas. Adverteixen que el partit es podia escalfar en qualsevol moment i que, en un espectacle massiu on s'imposen els sentiments, "n'hi ha prou que dos es barallin perquè la resta s'hi afegeixin per simpatia i la cosa acabi amb una batalla campal". Sortosament, no va passar res de tot això. Al contrari. L'únic incident del partit va ser a la sortida, quan un grup de persones van insultar l'entrenador Ronald Koeman i va donar cops al seu cotxe mentre abandonava les instal·lacions. Els fets, denunciats pel club, no van anar a més.

Treballant per reactivar el Seient Lliure

Finalment hi va haver 86.422 espectadors al Camp Nou. Fonts del club asseguren que es van vendre bona part de les 40.000 localitats que hi havia a la venda (unes 35.000). "Va ser un gran èxit", apunten. En faltaven unes 13.000 per acabar d'omplir les més de 99.000 que té el Camp Nou. Des del Barça asseguren que aquests seients buits corresponien a aficionats que tenen l'abonament però que no van anar al partit. En condicions normals, aquests aficionats haurien pogut posar l'entrada a la venda a través del Seient Lliure, però aquest sistema encara no està activat. Des de l'àrea social asseguren que "hi treballen" i compten poder reprendre el servei "els pròxims dies". Sembla difícil que estigui disponible per al cap de setmana (dissabte hi ha el Barça-Alabès), però sí que funcionarà a ple rendiment per al partit següent, el Barça-Espanyol del cap de setmana del 21 de novembre.

stats