Esports Barça 21/09/2017

El Barça condemna qualsevol acció que atempti contra la democràcia, la llibertat d'expressió i el dret a decidir

L'Espanyol, a Twitter, diu que cal mantenir el club "al marge dels avatars político-socials"

2 min
UN PRESIDENT EN ACCIÓ
 Bartomeu ha canviat gairebé totes les àrees del club en pocs mesos.

El Barça, davant els fets que s'han produït els últims dies, ha fet un comunicat en què assegura que, "fidel al seu compromís històric amb la defensa del país, la democràcia, la llibertat d'expressió i el dret a decidir", condemna "qualsevol acció" que atempti contra l'exercici ple d'aquests drets.

El club blaugrana "manifesta públicament el seu suport a totes les persones, entitats i institucions que treballen per garantir aquests drets" i assegura que, "des del màxim respecte a la pluralitat de la seva massa social", continuarà "fent costat a la voluntat de la majoria del poble de Catalunya, expressada sempre d'una manera cívica, pacífica i exemplar".

El Girona també ha emès un comunicat per condemnar les mesures repressives. El club s'ha posat "al costat de la voluntat dels ciutadans d'aquest país, que han fet evident en nombroses ocasions la seva intenció d'expressar la seva llibertat democràtica exercint el dret a decidir. D'altra banda, i com no pot ser d'una altra manera, condemnem qualsevol acció que vulneri aquesta llibertat d'expressió amb mesures repressives. Justament la llibertat d'opinió, d'expressió i de vot és el que defineix qualsevol marc democràtic i també el que volem que defineixi el Girona FC i el nostre país".

Comunicat del Girona

Altres clubs d'arreu del territori, com ara el Bàsquet Manresa, també han fet el seu comunicat.

Comunicat del Bàsquet Manresa

L'Espanyol, per la seva banda, aquest dijous ha donat el seu punt de vista a través de diversos tuits. El club blanc-i-blau ha assegurat que està "atent i preocupat" pel que està passant i afegeix que desitja que tot "se solucioni amb diàleg i responsabilitat de tothom". L'entitat diu que creu que "cal mantenir l'Espanyol i l'esport al marge dels avatars político-socials" i afegeix que és "un club valent". "Entenem que avui ser valents és no atiar el conflicte en la societat catalana ni entre els pericos" i que, per tant, creuen que "els posicionaments plens de paraules buides no ajuden en cap cas".

stats