Barça

El PSG de Luis Enrique, Dembélé i Mbappé, rival del Barça a la Champions

El Reial Madrid s'enfrontarà al Manchester City amb l'anada al Bernabéu

3 min
Lamine Yamal, lamentant una ocasió fallada en el Barça-Nàpols de Champions

BarcelonaDesprés de superar el Nàpols als vuitens de final de la Champions, el Barça creuava els dits per aconseguir un rival assequible als quarts de final. Però l’equip de Xavi no ha tingut la sort de cara, ja que s’enfrontarà al París Saint-Germain, un dels equips que està més en forma d’Europa i que va passar per sobre de la Reial Societat en l’anterior eliminatòria. L'anada es disputarà al Parc dels Prínceps els dies 9 o 10 d'abril, i la tornada serà a Montjuïc la setmana següent, el dia 16 o el 17.

Serà un partit de retrobaments, ja que al PSG hi ha dos vells coneguts del Barça: Luis Enrique i Ousmane Dembélé. L’entrenador asturià ha estat el gran fitxatge de la temporada per als francoqatarians: ha posat ordre al vestidor i ha endreçat el joc de l’equip. Malgrat el seu potencial econòmic, originat amb els petrodòlars de Qatar, el PSG ha encadenat fracassos estrepitosos a Europa. Aquesta temporada també va estar a punt d’anar pel pedregar, però es va salvar en la penúltima jornada de la fase de grups gràcies a un penal polèmic en el temps de descompte. D’allò ja fa molt i des de llavors tot ha canviat a París.

Luis Enrique s'ha sobreposat a un mal inici i a la incertesa de Kylian Mbappé, el futbolista que des de l’estiu tenia un peu i mig fora de París, que ja ha anunciat que marxa –segurament al Reial Madrid– però que de moment és la punta de llança i la principal amenaça del PSG. Amb treball i paciència han arribat els resultats. Tant és així que l'última derrota del PSG es remunta al novembre al camp del Milan (2-1). Encadena 23 partits invicte, amb 16 victòries i 7 empats a la Champions, la Lliga i la Copa.

Al Barça li queda l’esperança de poder jugar el partit de tornada a Montjuïc, encara que el Lluís Companys no té ni la sonoritat ni la mística del Camp Nou. També està condicionat per les nombroses baixes que pateix i que difícilment podrà recuperar abans d’aquesta eliminatòria, que es disputarà a mitjans d’abril. Això sí, al club veuen el partit amb menys nervis que a principis de setmana, perquè la classificació per als quarts de final ha permès fer un pas endavant en l’objectiu de complir el pressupost de l’entitat.

El vencedor de l'Atlètic de Madrid - Borussia Dortmund, a semifinals

En una temporada amb Eurocopa i el calendari una mica més ajustat que de costum, a la seu de la UEFA ahir es mataven dos pardals d’un tret i es definia el camí complet cap a la final de Wembley de l’1 de juny. L’equip que superi aquesta ronda s’enfrontarà al vencedor del duel entre l’Atlètic de Madrid i el Borussia Dortmund. Els matalassers van ser els grans afortunats al sorteig, ja que els va tocar el rival més assequible dels vuit que hi havia al bombo.

Els quarts de final

de la Champions

ARSENAL

R. MADRID

BAYERN

MAN. CITY

FINAL

1 de juny

Wembley

ANADA: 9/10 d’abril

TORNADA: 16/17 d’abril

AT. MADRID

PSG

B. DORTMUND

BARÇA

Els quarts de final

de la Champions

ARSENAL

R. MADRID

BAYERN

MAN. CITY

FINAL

1 de juny

Wembley

ANADA: 9/10 d’abril

TORNADA: 16/17 d’abril

PSG

AT. MADRID

BARÇA

B. DORTMUND

Els quarts de final

de la Champions

ARSENAL

R. MADRID

BAYERN

MAN. CITY

FINAL

1 de juny

Wembley

ANADA: 9/10 d’abril

TORNADA: 16/17 d’abril

PSG

AT. MADRID

BARÇA

B. DORTMUND

Aquesta eliminatòria és doblement important, perquè servirà per escollir semifinalistes però també per determinar quin equip de la Lliga ocupa la plaça vacant al Mundial de Clubs del 2025. El torneig canvia de format i per ara només hi té garantida la presència el Reial Madrid, com a vencedor de la Champions del 2022. L’altra se la juguen el Barça i l’Atlètic de Madrid. De moment, els matalassers tenen avantatge –el rànquing s’estableix segons els mèrits en les últimes quatre edicions–, i al Barça només li val passar a semifinals guanyant els dos partits, que l’Atlètic en quedi fora sense guanyar-ne cap i després rascar com a mínim un empat a la següent ronda. Una empresa d’allò més complicada.

El Reial Madrid i el Manchester City es tornen a veure les cares

A l’altra banda del quadre hi haurà un partit de màxima tensió, i és que el Reial Madrid ha quedat emparellat amb el Manchester City. D’aquesta manera, els dos conjunts es tornen a veure les cares, igual que la temporada anterior i fa dues temporades. El curs 21/22 el Madrid va remuntar de manera sorprenent al Bernabéu, amb dos gols agònics, per acabar coronant-se campió. La temporada passada va venir la revenja dels cityzens. L’equip de Pep Guardiola va rascar un empat a l’anada (1-1) i va exhibir-se a Manchester en un duel en què la golejada (4-0) va ser molt inferior a la superioritat que el City havia demostrat sobre el terreny de joc. Al final va coronar-se campió. Aquesta vegada, l’anada és novament al Bernabéu i la tornada a Manchester. El vencedor d’aquesta eliminatòria jugarà contra el guanyador de l’Arsenal - Bayern Múnic, un duel amb què els gunners aspiren a arribar a unes semifinals gairebé dues dècades després.

stats