BARÇA
Esports Barça 01/08/2015

El Barça justifica que no va presentar recurs per la sanció de les estelades a canvi d'una reunió amb la UEFA

La trobada encara no té data però pretén "trobar una solució diplomàtica al més alt nivell" per evitar que en el futur es produeixi la mateixa sanció per l'exhibició d'estelades

Martí Molina
2 min
A Berlín s'han vist moltes estelades al minut 17:14

BarcelonaDesprés de les crítiques que ha rebut el Barça per la decisió del club de no recórrer la sanció de la UEFA per l'exhibició de banderes estelades, el club ha emès un comunicat justificant aquesta decisió i assegurant que havia canviat el recurs per una reunió de treball amb l'organisme rector del futbol europeu. La trobada encara no té data però pretén "trobar una solució diplomàtica al més alt nivell" per evitar que en el futur es produeixi la mateixa sanció.

Aquest és el comunicat:

Davant les informacions aparegudes als mitjans en relació amb la sanció imposada per la UEFA a la nostra Entitat per l'exhibició de banderes estelades a la final de la Champions League de Berlín, el FC Barcelona manifesta:

Quan el Club va tenir constància d'una possible sanció de la UEFA, els seus serveis jurídics van treballar amb un argumentari que, un cop enviat al màxim organisme europeu, va convertir una possible sanció de tancament del Camp Nou i una amenaça latent contra el Club en una sanció econòmica mínima dins la reglamentació UEFA i sense cap amenaça futura. Aquest canvi va ser considerat pel FC Barcelona com un avenç important en aquest procés.

Tot i això, el Club va comunicar a la UEFA de manera immediata que no estava d'acord amb la sanció, en defensa del dret a la llibertat d'expressió dels seus socis i aficionats, i que la volia recórrer perquè es revisessin els fets ocorreguts i evitar que en un futur es produís la mateixa sanció, atès que la considerava injusta i desproporcionada.

El Club va considerar que convenia seguir lluitant, per les vies més adients, i així ho va fer saber a la UEFA. Abans de la finalització del termini per presentar el recurs, l’organisme europeu va acceptar el fet que el FC Barcelona no recorregués a canvi d’una reunió de treball per una solució diplomàtica al més alt nivell, en una data pròxima que encara cal determinar.

El FC Barcelona té el convenciment que ha de preservar els seus drets i els drets col·lectius dels seus socis i aficionats amb tota la força i amb l'estratègia més adient.

stats