Apunts en calent

Calma, que aquest equip encara no ha fet res: els apunts en calent de l'Eintracht-Barça

Els blaugranes empaten a Frankfurt un partit que es mereixien perdre

2 min
Els jugadors del Barça, a Frankfurt.

BarcelonaEmpat i gràcies del Barça a Frankfurt contra l'Eintracht. Els de Xavi Hernández van patir la intensitat local i hauran de millorar al Camp Nou la setmana que ve per aixecar l'eliminatòria. A continuació, els apunts en calent del matx.

Empat immerescut. "Tothom està preparat i si l'actitud no és bona et passen per sobre". Ja ho va avisar Xavi en la prèvia. Ja ho va demostrar el Vila-real amb la seva victòria sorprenent amb el totpoderós Bayern a la Champions. A Europa no es pot passejar. I, tot i que l'Eintracht estigui novè a la Bundesliga i no tingui jugadors massa coneguts, té una tradició i una afició fidel que li demanaven jugar contra el Barça com si fos l'última vegada. Els blaugranes són superiors als alemanys, però no es van merèixer l'empat que van aconseguir. La tornada ha de ser diferent. Aquest equip encara no ha fet res.

Superioritat estèril. Adama va presentar contra l'Eintracht una estadística impol·luta pel que fa a regats intentats. Ja se sap: quan posa a treballar el seu físic obert a la dreta en tres quarts de camp, no hi ha defensa que el pari. Una altra cosa és que després hi hagi un profit real d'aquesta superioritat. I aquí és on s'ha de dimensionar que només hagi brillat al Wolverhampton, que Luis Enrique ja no el cridi amb l'absoluta, que encara no hagi marcat cap diana des del seu retorn al Barça o que el partit a Alemanya canviés a millor quan ell va sortir del camp. Supera Trincao, sí, però potser no tant com per pagar 30 milions.

Una societat amb marge de millora. El futbol es construeix a partir de mecanismes col·lectius, però també de complicitats individuals. I, en aquest sentit, a Frankfurt es va trobar a faltar la que han teixit, sota la batuta de Xavi, els dos interiors titulars últimament: Pedri i De Jong. En terres alemanyes, el segon va descansar en benefici de Gavi, que no sortia d'inici des del 4-0 a l'Osasuna i ahir no va estar gaire fi. No criticarem pas el rendiment de l'andalús, que només té 17 anys i és carn de llegenda culer. Sí que assenyalarem que la seva barreja amb Pedri, un altre jove cridat a fer història, té marge de millora.

Capità en potència. Després de golejar al Bernabéu i de jugar força bé contra el Sevilla, el Barça va fer un passet enrere a Frankfurt. Els culers van ser pitjors que el seu rival. Tanmateix, hi ha actuacions rescatables. Per exemple, la de Ferran Torres, autor de les ocasions més clares i del gol de l'empat després d'una gran associació amb De Jong. Però sobretot la d'Eric Garcia, erigit en líder de la defensa quan Piqué va demanar el canvi per lesió. El de Martorell és un capità en potència, un central fet per a partits grans, com va demostrar fa 20 dies al clàssic i en un escenari de risc com el que va plantejar l'Eintracht.

stats