Barça

Ferran Torres suma adeptes al Camp Nou (4-0)

Els blaugranes golegen plàcidament l'Osasuna en la primera titularitat de Dembélé a l'estadi després de l'indult de Xavi

4 min
Ferran Torres celebra el seu gol de penal mentre Sergio Busquets el va a felicitar

BarcelonaEl Camp Nou torna a somriure. I a cantar. I a ballar. I a celebrar els gols que va trobar a faltar dijous contra el Galatasaray. Amb la lliçó apresa, el Barça va sortir a mossegar contra l'Osasuna des del primer minut. El resultat: en mitja hora l'equip ja golejava un feble conjunt navarrès, que en cap moment va fer la sensació que li pogués buscar les pessigolles a l'equip de Xavi. El partit d'ahir va ser una festa. Especialment per a Ferran Torres, autor d'un doblet. També per a Dembélé, que cada cop veu com són menys els xiulets que li dedica l'estadi. L'extrem francès va ser titular per primer cop a casa des que Xavi el va indultar. Fins i tot Riqui Puig va tenir minuts i va veure porteria. L'estat d'ànim d'aquest equip s'encomana. Nit rodona al Camp Nou amb tota la plantilla de l'equip femení, flamant campió de Lliga, mirant el partit des de la grada. 

El matx va començar amb un canvi de joc precís de Piqué, com si fos una classe de repàs per a Araujo. Xavi va preferir ahir donar descans al central uruguaià, mig per confiar la sortida de pilota al bon tacte d'Eric Garcia i Piqué davant d'un defensiu Osasuna, mig per protegir-lo: està a només una groga de ser sancionat i el següent partit és contra el Reial Madrid. També hi està el defensor de Martorell, que va acabar sense veure cap targeta i el tècnic també podrà comptar amb ell al Bernabéu. Qui també va començar especialment endollat va ser Ferran Torres, intercanviant posicions amb Aubameyang, que tornava a l'onze després de ser suplent contra el Galatasaray.

En els primers minuts el Barça va bolcar més el seu joc d'atac per la banda esquerra, però el primer a xutar a porteria va ser Dembélé. El francès viuria una nit de menys a més, perquè va tenir un inici de partit descafeïnat, perdent pilotes. En canvi, qui no en perdia ni una era Sergio Busquets. Seva va ser la passada filtrada que Gavi, més murri que ningú, va aprofitar per colar-se dins de l'àrea i provocar un penal molt clar de Nacho Vidal. Sense Memphis al camp, Ferran Torres no va dubtar en assumir la responsabilitat de xutar-lo i va obrir la llauna amb un llançament ajustat al pal esquerre del porter. L'atacant de Foios va celebrar el gol amb ràbia i el primer d'arribar a abraçar-lo va ser el capità Busquets, un dels jugadors que més s'ha bolcat en l'adaptació de Ferran al Barça.

Gavi s'havia perdut per sanció el partit contra el Galatasaray i amb el migcampista de Badia, que havia sigut suplent contra els turcs, es va encarregar de fabricar la jugada del penal i recordar que el Barça de Xavi té pólvora: l'empat sense gols contra l'equip de Domènec Torrent va ser només un accident. En menys de 15 minuts, els blaugranes ja guanyaven l'Osasuna i es tornaven a divertir al Camp Nou. Amb el primer gol, la festa de Ferran tot just acabava de començar. En la primera conducció amb criteri de Dembélé, el francès va trencar cap a dins i va filtrar una passada precisa, gairebé musical, que el valencià va recollir després d'una gran desmarcada i va definir amb encert. Ferran, el fitxatge més car de l'era Xavi, vivia la seva primera gran festa al Camp Nou.

Si el valencià es treia del damunt tota la malastrugança que havia tingut darrerament amb el gol, Aubameyang també va reclamar la seva quota de protagonisme i s'encarregaria de convertir una gran centrada de Dembélé en la tercera diana blaugrana en menys de 30 minuts. Tot i haver començat el partit espès, el francès no va tardar en convertir-se en maldecap per a la dèbil defensa navarresa. Tot fluïa a l'estadi, la pilota lliscava ràpida, endimoniada i amb qualitat entre les botes dels jugadors blaugranes que no només se sentien superiors al seu rival, sinó que ho demostraven amb accions precises i que dibuixaven somriures i aplaudiments a les grades. En aquest context, Busquets brillava amb llum pròpia.

Riqui Puig fa el seu primer gol del curs

Amb els deures fets a la primera meitat, el Barça va abaixar una mica la intensitat en el segon temps, tot i que la producció ofensiva va seguir sent rica davant un Osasuna noquejat. Si el Camp Nou era una festa, un mestre de cerimònies com Piqué també reclamava el seu moment. El central va acabar connectant un bon xut al fons de la xarxa, però la jugada va ser anul·lada per un fora de joc mil·limètric. Poc després seria substituït per Lenglet i el defensor de la Bonanova, amb molèsties, va haver de posar-se una bossa de gel a la cuixa. Piqué es quedava, doncs, sense poder coronar amb un gol el seu partit número 600 com a blaugrana. Qui sí que viuria el seu petit moment de glòria seria Riqui Puig. Amb el partit absolutament sota control, Xavi li va regalar uns minuts que el de Matadepera aprofitaria per fer el seu primer gol de la temporada.

stats