Esports Barça 07/07/2022

Barça i Chelsea: negocis creuats i conflicte d'interessos

Barça i Chelsea comparteixen objectius en el mercat de fitxatges d'estiu

Oriol Cartró
4 min
Joan Laporta i Andreas Christensen, conversant a la Ciutat Esportiva

BarcelonaBarça i Chelsea semblen anar agafats de la mà en aquest mercat de fitxatges d'estiu. Comparteixen objectius i els noms ballen entre Barcelona i Londres. Tots dos equips ja han començat les seves respectives pretemporades i volen solucionar com més aviat millor les carpetes que té cada club damunt la taula, encara que no sembla que siguin gaire diferents.

Després d'anunciar el fitxatge de l'ivorià Franck Kessié, el Barça també va fer oficial la incorporació d'Andreas Christensen, procedent del club londinenc, que ha sigut presentat aquest dijous. El central danès arriba com a agent lliure al Camp Nou, després d'estar cinc anys al Chelsea. És el primer fitxatge que té relació amb el club de Londres, i en podrien venir més.

El Chelsea ja torna a estar actiu al mercat després del rebombori que va patir durant els últims mesos de la temporada, quan Abramóvitx va haver de vendre el club després de les pressions del Regne Unit pel suport del magnat rus a Vladímir Putin i la invasió de Rússia a Ucraïna.

El Barça està interessat en Marcos Alonso i Azpilicueta

Marcos Alonso i César Azpilicueta són els dos grans objectius del club blaugrana per reforçar la defensa i, sobretot, els laterals, una àrea que sempre ha sigut complicada. El lateral dret, després de la marxa (un altre cop) de Dani Alves, no ha tingut un amo fix, mentre que la banda esquerra ha estat monopolitzada completament per Jordi Alba les últimes temporades. Per això, el Barça busca recanvis de garanties i s'ha fixat en els dos laterals del conjunt londinenc. Azpilicueta acabava contracte aquest estiu, però el Chelsea tenia una clàusula per renovar-lo automàticament sense el consentiment del jugador. Tot i això, Azpilicueta ha demanat al seu entrenador, Thomas Tuchel, que el deixi marxar al Barça, amb el qual ja té un principi d'acord.

Tot i que la situació contractual de Marcos Alonso no és la mateixa que la d'Azpilicueta, el jugador madrileny també vol venir amb el seu company, sabent que hauria de disputar la titularitat a Alba. Malgrat que el Barça esperava no haver de gastar gaires diners en la incorporació dels dos jugadors, sembla que haurà d'aportar alguna quantitat econòmica perquè el Chelsea els deixi sortir a tots dos. El més important per al Barça és que tots dos volen sortir del club londinenc i aterrar al Camp Nou.

El Chelsea també es fixa en Koundé

Després de les marxes d'Antonio Rüdiger al Madrid i d'Andreas Christensen al Barça, tots dos com a agents lliures –i jugadors clau a l'esquema defensiu del club londinenc–, el Chelsea vol renovar la seva defensa amb el bo i millor del mercat. El Sevilla necessita vendre el seu millor central, Jules Koundé, per motius expressament econòmics, i l'ha posat al mercat, després de no deixar-lo sortir l'estiu passat. En aquell moment, el Chelsea ja hi estava interessat i va fer tots els possibles per l'arribada del francès, però el club andalús ho va rebutjar. Des de fa unes setmanes, el club londinenc ha intentat el fitxatge del central, però no ha acabat d'arribar a les pretensions del Sevilla i el jugador no té del tot clar recalar a la Premier si té l'opció de continuar a la lliga espanyola, en aquest cas al Barça. Ara sembla que s'ha apagat una mica l'interès del Chelsea en Koundé i s'ha centrat més en el defensa neerlandès Matthijs de Ligt, del Juventus. Per tant, el club blaugrana té via lliure per complir el somni de Xavi Hernández d'ajuntar Araujo amb Koundé i formar una parella de centrals per al futur.

L'interès del Chelsea per Ousmane Dembélé, a la baixa

Un cas curiós és el del francès Ousmane Dembélé. Després que es trenquessin les negociacions per renovar el seu contracte amb el Barça cap al mes de desembre, el club el va posar al mercat per veure si podia treure'n alguna cosa, però ningú hi va caure; fins i tot se li va oferir la carta de llibertat. Tot i les paraules del director esportiu, Mateu Alemany, als mitjans del club, demanant la venda de Dembélé, i l'apartada momentània de l'equip, Xavi Hernández va dir que el necessitava i el francès va tornar a l'equip, i va tancar la temporada amb un bon nivell malgrat no aconseguir cap títol.

El Chelsea es va interessar bastant per ell i semblava que els contactes arribarien a bon port entre el club londinenc i el jugador francès, però no va ser així. I ara tot apunta que renovarà contracte amb el Barça, després d'un estira-i-arronsa entre el club i el seu agent, Moussa Sissoko. Cap club europeu satisfà les pretensions de Dembélé i Sissoko i sembla que s'haurà de conformar amb l'oferta econòmica, a la baixa, que ha posat el Barça damunt la taula.

Pugna Barça-Chelsea amb el Leeds per Raphinha

Un dels objectius del Chelsea és el fitxatge d'un extrem pur per a Thomas Tuchel. Després d'intentar aconseguir Dembélé a cost zero i no arribar a oferir el que volia, el club londinenc va girar la truita i va posar els seus ulls en Raphinha, jugador brasiler del Leeds anglès, amb el qual el Barça tenia un acord des de fa mesos. El club blaugrana esperava que el Leeds baixés a la Segona Divisió anglesa, la Championship, ja que així la clàusula del jugador baixaria (uns 25 milions d'euros) i podrien haver escomès el fitxatge fàcilment. El club anglès, però, no va baixar, ja que va aconseguir salvar-se a l'última jornada, i ha posat un preu desorbitat pel jugador: més de 60 milions d'euros. Veient aquest preu, el Barça es va despenjar de l'operació i és quan el Chelsea va entrar-hi de ple i va arribar a un acord amb el Leeds. Tot i això, el jugador no vol quedar-se a la Premier i vol venir a Barcelona. Deco, exfutbolista del Barça i agent del jugador, a més de treballar com a captador del club blaugrana en el mercat brasiler i portuguès, ha ajudat a pressionar el club anglès per arribar un acord amb el Barça, que, segons les últimes informacions, ara sembla més a prop de Barcelona que de Londres, quan fa uns dies semblava impensable.

stats