BARÇA
Esports Barça 03/10/2019

Cardoner: "És fals que els jugadors prenguin les decisions, això és una novel·la"

El vicepresident del Barça ha analitzat l'actualitat blaugrana a 'El matí de Catalunya Ràdio'

N.g.
5 min
Jordi Cardoner, vicepresident primer del Barça, durant l'entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'

BarcelonaEl vicepresident primer del Barça, Jordi Cardoner, ha comentat l'actualitat blaugrana a 'El matí de Catalunya Ràdio' després del triomf del primer equip contra l'Inter a la Champions amb remuntada inclosa. "Els primers que s'ho mereixen són els jugadors, al costat de l'entrenador, que molts han qüestionat i des d'aquí vull trencar una llança a favor seu", ha indicat. "L'entorn l'ha qüestionat. És lògic quan no hi ha bons resultats, però són els moments en què cal reforçar la posició. Nosaltres, amb el president Bertomeu al davant, vam ser molt contundents. A un entrenador que ha guanyat dues Lligues i que ha estat capaç d'equilibrar l'ecosistema li donem tot el nostre suport", ha afegit.

La polèmica de Piqué

Cardoner ha assegurat que el president Bartomeu i Gerard Piqué s'han trobat per parlar després de les declaracions del jugador. "S'ha regularitzat una situació. No hi havia guerra i, per tant, ara tampoc hi ha pau. Cal una normalitat, i això es nota amb els resultats. El públic, en l'última fase del partit, va donar suport a l'equip, el va acompanyar, i vam aconseguir un bon resultat", ha indicat.

"L'important era asseure's i parlar. L'escenificació, dues hores i mitja junts, va ser molt important. Piqué, a més de ser un gran jugador, és el capità i té un pes important dins el club", ha afegit.

El vicepresident blaugrana ha negat que els jugadors tinguin l'última paraula en les decisions del club: "L'última responsabilitat la tenim els directius. Nosaltres l'assumim i la tenim molt clara. Cal dirigir un grup de jugadors i de tècnics. Que els jugadors influencien? Evidentment, com qualsevol treballador en una empresa si hi porta temps! D'aquí a dir que els jugadors prenen decisions... Això és fals, és una novel·la".

El serial de Neymar

Sobre les negociacions pel fitxatge de Neymar d'aquest estiu i les pressions que presumptament havia rebut la directiva des del vestidor, ha apuntat: "El vestidor sempre desitja el millor, la millor qualitat en el seu entorn i les seves posicions. Neymar, a més de tenir una relació molt bona amb els seus excompanys, és un grandíssim jugador. I per això hi havia una voluntat que el jugador tornés al club. El vestidor va fer una proposta, tenia una 'voluntat de' i nosaltres vam valorar els pros, els contres i el tema econòmic de l'operació", ha explicat Cardoner. El vicepresident blaugrana ha dit que el PSG està "en una posició venedora nul·la" i que, per tant, tot i que el jugador vulgui venir o el Barça el vulgui comprar, si el club on juga no vol vendre, és molt complicat. Sobre el judici amb Neymar, Cardoner ha assegurat que estan "acostant les distàncies" per tal d'arribar a un acord. "Aquesta demanda és bàsicament per la seva remuneració. El jugador protesta davant del magistrat laboral en el moment que marxa del club, quan està al club no ho fa", ha afegit.

Sobre la negativa de Puyol a ser director esportiu, Cardoner ha afirmat: "A les feines, abans parlàvem de persones, ara parlem d'equips. Hi ha una figura de direcció tècnica que ens manca, però tenim tot un equip de direcció tècnica encapçalat per Éric Abidal. Puyol, pel seu ADN Barça, crèiem que podia ocupar aquest càrrec". El vicepresident ha assegurat que segueixen buscant opcions.

Griezmann i l'Atlètic de Madrid

"El que cal tenir en compte és el que realment existeix. No hi ha cap contacte a nivell de club amb Griezmann", ha comentat Cardoner, que ha assegurat que no té constància de cap correu electrònic. "En el fitxatge d'un jugador, hi ha molta gent que hi intervé. I hi són els entorns oficials i els extraoficials. Al Barça això es magnifica i es diu que, perquè algú que tingui una relació directa o indirecta amb el club parli amb algú de l'entorn del jugador, el Barça ja està negociant amb el jugador. I això no vol dir que el club estigui negociant amb el jugador". Sobre el jugador, ha apuntat: "Griezmann és un enorme jugador que comença a jugar a Can Barça i hi ha períodes d'adaptació futbolísticament parlant. Per tenir una relació personal desbocada amb els companys ha de passar un temps".

Sobre Dembélé, ha dit: "El que ens plantegem de Dembélé és que evolucioni, que entengui la manera de jugar aquí. Ens aporten sensacions positives. Ahir va ser un dinamitzador de partit quan va incorporar-se al camp".

L'assemblea de diumenge

Diumenge el Barça celebra l'assemblea de socis compromissaris. Cardoner ha demanat la participació dels socis compromissaris perquè sigui un èxit. "Avui i demà hi ha jornades a l'auditori, obertes als socis, per fer prèvies informatives a l'assemblea. El vicepresident ha dit que Víctor Font, que impulsa el vot electrònic, hi serà present. "Fa quinze dies vaig trucar el Víctor i li vaig dir que no hi estem en contra, al contrari, que ja havíem fet passos endavant per implementar el vot electrònic i també el vot per correu. Tenim tan sols la qüestió del com, ja que la llei de l'esport de moment encara no ens ho permet. Per molt que vulguem, no podrà ser possible abans que es publiqui la llei. Estem en la mateixa línia del discurs de Víctor Font. Ell ha triat escenificar-ho en una assemblea i em sembla fantàstic, perquè el Barça és un espai democràtic", ha apuntat.

Les pròximes eleccions

Jordi Cardoner també ha parlat de les pròximes eleccions que hi haurà al Barça. "Jo tinc un referent constant, el meu avi matern, Nicolau Casaus, i això és una fita que m'obliga, en condiciona i m'obliga", ha recordat. "Al Barça anticipem les coses quan encara no toca. Les pròximes eleccions són d'aquí a dos anys i nosaltres estem on estem. Jo tinc molta feina i cal seguir, ja que tenim un pla estratègic que cal complir", ha dit. De fet, Cardoner ha dit que hi ha l'Espai Barça i ha avançat que convocaran una assemblea extraordinària pròximament per parlar sobre el finançament d'aquest espai.

Sobre si descarta ser president del Barça, ha dit que no ho sap. "M'ho estic plantejant, ho estic valorant, però hi ha condicions familiars. Després de la família i els amics, el Barça és el que més estimo. Porto des del 2010 dedicant-hi molt de temps, temps que he restat a altres coses, i he decidir si vull dedicar en els pròxims anys molt de temps al club, ja que ser president del Barça implica, sobretot, molt de temps i molta implicació", ha argumentat.

Sobre Josep Maria Bartomeu, ha dit que ha aportat "un perfil nou" que transmet "serenitat". "Davant d'un problema somriu i ho fa per transmetre serenitat i confiança", ha indicat.

Les pancartes al Camp Nou

Aquest dimecres es va veure una nova pancarta al Camp Nou denunciant la situació que viuen els presos polítics. "El Camp Nou sempre serà un espai de llibertat. I crec que aquestes llibertats avui dia són absolutament indiscutibles. Hem de ser curosos per si aquestes llibertats fan mal a terceres persones. Però parlar de llibertats i injustícies com les que actualment vivim cal expressar-ho", ha conclòs.

stats