Barça

Dani Alves torna al Barça amb 38 anys

El lateral s'incorporarà al club la propera setmana, però no debutarà fins el gener

2 min
Dani Alves durant la rua del Barça

BarcelonaXavi Hernández ja sap quin serà el seu primer reforç aquest gener; un vell conegut: Dani Alves. El Barça ha fet oficial el retorn del brasiler, qui firmarà fins a finals de temporada. El nou tècnic blaugrana ja ha parlat amb el lateral, de 38 anys, que estava sense equip després del seu pas pel São Paulo. Malgrat que inicialment fonts del Barça afirmaven que no fitxarien el jugador, que portava mesos oferint-se, Xavi ha decidit apostar per un futbolista amb qui va compartir vestidor perquè considera que aportarà experiència i nivell d'exigència. Alves, que ha negociant avui les condicions del seu contracte amb el club, tornarà la propera setmana a la Ciutat Esportiva per entrenar, però no podrà debutar fins l'1 de gener, quan s'obri el mercat de fitxatges.

La idea del club és que sigui una de les tres incorporacions que vol fer aquest gener, motiu pel qual han tancat amb Alves un contracte per poder encaixar-lo en les limitacions pel fair play financer. Alves és el jugador amb més títols al futbol mundial, amb un total de 43 després d'haver-se penjat l'or olímpic a Tòquio aquest estiu amb la selecció brasilera. El lateral va ser blaugrana del 2008 al 2016, temps en què va guanyar 23 títols. Abans ja n'havia guanyat amb el Sevilla i després en seguiria guanyant amb la Juve i el PSG fins a arribar als 43 que porta actualment. De blaugrana va guanyar sis Lligues, quatre Copes, quatre Supercopes, tres Champions, tres Supercopes d'Europa i tres Mundials de clubs.

Alves va arribar al Sevilla l’any 2002 quan gairebé ningú el coneixia i provenia del Bahia. Monchi, director esportiu dels andalusos, el va descobrir abans que ningú altre. Ràpidament es va convertir en un dels referents de l’equip, i va guanyar dues Copes de la UEFA, una Copa del Rei, una Supercopa d’Espanya i una Supercopa d’Europa en tan sols dues temporades. Convertit ja en un jugador de moda, va entendre que li tocava fer un pas endavant i va arribar a negar-se a jugar un partit amb el Sevilla perquè volia obtenir la carta de llibertat. Després de negociar amb el Chelsea, el 2008 va arribar al Barça per uns 36 milions d’euros més algunes variables que van acabar de fer pujar el preu a 40 milions. Va ser una aposta guanyadora per al Barça i per a Alves, que es va convertir en el futbolista sud-americà amb més títols professionals de la història, per davant del mític Pelé. Alves es convertirà de pas en el jugador més veterà a defensar la samarreta del Barça en era professional, amb 38 anys i 8 mesos, ja que superaria els 38 anys i 6 mesos de Pinto.

stats