Barça
Esports Barça 11/11/2021

El Barça accelera per seduir Sterling

Xavi confia en tenir tres reforços a l'hivern, un d'ells un davanter, que arribaria cedit amb opció de compra

3 min
Raheem Sterling

BarcelonaNo fa ni una setmana que Xavi Hernández és l'entrenador del Barça, però l'egarenc ja té molt clar com vol que sigui el seu equip, tant a la gespa com fora dels terrenys de joc. L'arribada del nou tècnic ha provocat els primers canvis a l'entitat, començant per l'arribada dels seus ajudants i per la recol·locació d'alguns membres de l'staff, com Juanjo Brau i Albert Roca. Altres canvis arribaven de manera indirecta, com és el cas de Ramon Planes, que deixarà de ser el secretari tècnic a petició pròpia i que està pendent de resoldre el contracte amb el president. I en queden alguns per fer, com als serveis mèdics, on s'espera l'arribada els pròxims mesos del doctor Ricard Pruna, que haurà de liderar una revolució interna que posi punt final a la plaga de lesions. Ara bé, en un moment de penúries esportives, l'aficionat del Barça també espera moviments a la gespa i la previsió de Xavi és que n'hi hagi aquest mateix hivern. Sobre la taula, alguns noms propis, com els de Raheem Sterling (Manchester City) o Dani Olmo (RB Leipzig).

Que Xavi faci pocs dies que és al club no vol dir que no estigués al corrent del que passava a l'entitat, sobretot a nivell esportiu. Segons expliquen des del Barça, ja feia setmanes que els seus ajudants estaven analitzant amb lupa l'equip, buscant fortaleses i debilitats, a l'espera que arribés la trucada de Laporta. Una trucada que finalment va arribar el dimecres 27 d'octubre, després de la derrota al camp del Rayo Vallecano. Mentre Xavi, el Barça i l'Al-Sadd negociaven per rescindir el contracte amb el club del Qatar i tancar el retorn a Barcelona, els ajudants de l'entrenador intensificaven la feina per posar-se al dia del que passava als terrenys de joc.

Cessions amb opció de compra

No són bons moments per a l'economia blaugrana. Als problemes de tresoreria s'hi afegeixen els equilibris per complir amb el ja famós límit salarial de la Lliga. Tot i així, gràcies als moviments de l'estiu, l'entitat es va garantir uns 20 milions per poder maniobrar durant el gener, quan s'obre el mercat hivernal. Diners, però, que han quedat reduïts parcialment perquè s'ha hagut d'afrontar la destitució de Koeman i la contractació del nou cos tècnic. En qualsevol cas, i malgrat que el marge sigui petit, al club confien que serà suficient per reforçar la primera plantilla. I, en especial, la davantera, perquè millori una de les grans mancances d'aquest curs: la falta de gol.

La carta als Reis per a l'hivern són tres reforços. Això sí, no en forma de fitxatges tradicionals sinó amb cessions amb opció de compra. Des del Barça justifiquen que només es pot fer servir aquesta fórmula per no superar el límit salarial. I és que, en el cas de passar per caixa i comprar un futbolista, tan sols hi hauria marge per a una operació. No es descarta que al final, un cop arribats al gener, i davant de les possibles complicacions que es derivin de les negociacions, s'acabi invertint molts diners en un únic futbolista, tot i que no és la premissa inicial.

Sterling, segon intent

Un dels candidats és Raheem Sterling. L'atacant del Manchester City, de fet, ja va estar a punt d'arribar a l'estiu. Havia de participar en un intercanvi entre el Barça i el City, en el qual Dembélé marxava cap a Anglaterra i Sterling venia a Barcelona. Segons detalla Esport3, l'operació s'hauria acabat realitzant si no fos perquè Sterling, a última hora, va fer-se enrere. Ara s'ha tornat a obrir la possibilitat, tot i que sense intercanvi: només una cessió. I, en tot cas, amb opció de compra per a l'estiu. La decisió està en mans del City, que ha de decidir si accepta o no l'acord.

L'altre candidat és un egarenc: Dani Olmo. L'operació, però, és complicada per les exigències del RB Leipzig. Segons fonts blaugranes, el conjunt alemany veuria amb bons ulls una cessió, però exigiria que el Barça comprés el futbolista abans d'acabar la temporada. És a dir, abans del 31 de juny, per la qual cosa la despesa constaria a la comptabilitat d'aquesta temporada. Per últim, i segons informava la cadena SER, la secretaria tècnica té detectats alguns jugadors que estan tenint pocs minuts als seus equips respectius i que podrien acceptar venir a Barcelona a l'hivern.

En paral·lel, l'altre gran objectiu segueix sent rebaixar la massa salarial. Philippe Coutinho, Luuk de Jong o Samuel Umtiti són tres noms situats a la rampa de sortida. Al club, però, són conscients que no serà gens fàcil trobar-la. Ara bé, si se'n surt, les opcions econòmiques per afrontar noves incorporacions creixerien notablement.

stats