Barça

Un defenestrat i un convalescent deixen Coutinho amb un pam de nas

Demir i Dembélé passen per davant del caríssim brasiler al partit més important de la temporada

2 min
Philippe Coutinho, al partit de Champions contra el Bayern.

BarcelonaL’ovació de la nit al Camp Nou contra el Benfica se la va endur Ousmane Dembélé, que es retrobava amb l’afició del Barça després de molts mesos a la infermeria. La culerada no li té en compte, a l'extrem francès, que encara no hagi renovat i que, després de quatre anys a Barcelona, encara no hagi justificat la milionada que la institució va pagar per ell en plena urgència posterior a la fuga de Neymar.

El Mosquit és un ferro roent en temps de precarietat, un futbolista amb ales per obrir el camp, un manament que el nou entrenador, Xavi Hernández, no negocia. Quan faltaven 30 minuts per al xiulet final, el tècnic egarenc el va cridar perquè exigís a un Benfica massa còmode. "Ha arriscat per jugar. No estava al 100% i hi havia risc de recaiguda", explicaria després en roda de premsa. La mesura va funcionar, però el marcador no es va moure. Per a Xavi, tenir Dembélé en plenitud i amb contracte en vigor és prioritari: "A veure si pot renovar, perquè per a mi és fonamental".

L'ex del Dortmund, que venia de la lesió i no estava per a grans esforços, va substituir Yusuf Demir, que va sorprendre d’inici després de dos mesos a galeres. L’austríac va reaparèixer a l’alineació en el duel més important de la temporada i va generar l’oportunitat més clara: un xut de paràbola que es va estavellar a la creueta de Vlachodimos, el millor element d'un Benfica que va marxar cap a Lisboa content amb l’empat sense gols. Qui sap si Demir repetirà titularitat d’aquí dues setmanes a Munic. El que sí que és segur, però, és que Xavi li veu possibilitats. S’ajusta més als seus plans que no pas Philippe Coutinho.

Riqui Puig, inèdit igualment

I és que el brasiler, després d’una mala actuació contra l’Espanyol, es va quedar a zero davant del Benfica tot i escalfar-se una estona a la banda. No ha sigut titular en cap partit de Lliga de Campions –Luuk de Jong, en canvi, va ser-ho les tres primeres jornades– i ja porta dos partits inèdit –els dos que no ha dirigit Koeman–. De moment, malgrat les arengues que li dedica Xavi a les compareixences, Coutinho segueix encara lluny de plasmar a la gespa l'astronòmic salari que el situa com el jugador més ben pagat de la plantilla. Comparteix amb Dembélé la gramalleta de ser un fitxatge molt car i poc profitós. Però, a diferència del normand, ell sí que paga el baix rendiment amb xiulets.

Contra el Benfica Coutinho no va jugar i Riqui Puig tampoc. El vallesà no va ser reclamat per oxigenar la medul·lar blaugrana, on van brillar De Jong, Nico i Gavi. Es feia il·lusions amb l'arribada de Xavi a la banqueta, però de moment el tècnic prefereix mantenir l'aposta de Koeman per migcampistes de la casa que són força més joves que ell. Haurà de seguir treballant.

stats