Barça

El Barça buscarà una sortida per a Dembélé a l'hivern

Aquesta és la solució que preveu el club si el francès decideix no renovar

3 min
Ousmane Dembélé en acció durant el partit de Champions a Kíev.

BarcelonaA partir de l’1 de gener Ousmane Dembélé serà lliure de negociar amb el club que vulgui. Tot i els esforços del club blaugrana per renovar-lo, aquesta setmana s'ha celebrat una reunió entre el Barça i el representant del jugador, Moussa Sissoko, que no va servir per acostar les postures entre les dues parts, sinó més aviat al contrari. Mentre que el context actual de l’entitat blaugrana demana una renovació a la baixa del sou fix del francès, el seu representant no abandona la seva posició de força i defensa una millor compensació per renovar, argumentant que, malgrat les lesions, continua sent un futbolista amb projecció.

El Barça defensa que les negociacions no estan trencades al 100%, tot i que admet que la reunió va acabar lluny d’una entesa. L’agent del jugador sap que s’emportaria una suculenta comissió si Dembélé no renovés i fitxés a l’estiu per qualsevol altre equip sense abonar un traspàs a l’entitat blaugrana. Les veus del club que encara no han tirat la tovallola diuen que la negativa a renovar amaga una estratègia de negociació. En contraposició, altres figures de pes en la presa de decisions sostenen que, si no s’arriba a una entesa entre les dues parts, s’obriran nous escenaris en aquest mercat d’hivern pel que fa al futur de Dembélé. No volen veure com el francès, per a qui es van pagar més de 100 milions de traspàs l’estiu del 2017 –i que té una de les fitxes més altes de la plantilla–, marxa del club sense deixar cap compensació a les arques. 

En aquest sentit, fonts acreditades de l'entitat admeten a l'ARA que es buscaran compradors per perdre de vista el jugador normand a curt termini si ell continua decidit a no renovar. El problema és que el jugador i el seu agent no volen renunciar als emoluments que tenen pactats fins al 30 de juny i tampoc a la prima de fitxatge. "Ho volen tot", resumeixen des del Camp Nou, on s'exploren vies per compensar aquesta voluntat amb la col·laboració del club de destí, cobrar un petit traspàs i fins i tot obtenir algun jugador com a bescanvi. Tampoc es descarta oferir la carta de llibertat.

En poques paraules: val gairebé tot abans que aguantar amb el Mosquit al vestidor sense renovar i cobrant fins a l'últim euro del seu contracte vigent. Perquè ampliar el vincle del francès és una decisió determinant no només en matèria esportiva, sinó també econòmica, ja que permetria guanyar marge salarial pel diferiment de part del seu sou de l’actual temporada en més anys, així com espaiar l’amortització del cost del seu fitxatge. Són dos elements crucials per guanyar oxigen en el fair play financer i poder inscriure nous futbolistes, com ara el recentment anunciat Ferran Torres.

Morata, una altra opció per a la davantera

D'altra banda, segons va avançar el diari As aquest dijous, el Barça ha afegit un altre candidat per reforçar la línia d'atac. És Álvaro Morata, davanter que actualment juga al Juventus en virtut d'un préstec de dos anys pactat amb l'Atlètic de Madrid. L'operació es resoldria amb una cessió al mercat d'hivern amb compra de 40 milions d'euros obligada a l'estiu, que és la quantitat que el club italià deixaria de pagar a l'Atlètic per quedar-se el madrileny en propietat. Una xifra que coincideix amb la que l'entitat matalassera ha de pagar aquest estiu al Barça per Griezmann, que ara mateix està cedit al Wanda Metropolitano. El mercat d'hivern encara no ha començat oficialment. El mes de gener que es viurà al Camp Nou serà entretingut.

stats