BARÇA
Esports Barça 19/10/2020

Els futbolistes del Barça, per ara, no s’asseuen a negociar la rebaixa salarial

La plantilla insisteix que no ho han de fer amb les mateixes condicions que la resta d’empleats

i
Martí Molina
2 min
Els futbolistes, per ara, no s’asseuen a negociar

BarcelonaEls jugadors del Barça no s’asseuran demà a la taula per negociar la rebaixa salarial que proposa el club arran de la crisi del covid-19. Els futbolistes, segons avançava la SER, no estan d’acord amb tractar aquest tema amb les mateixes condicions que la resta de treballadors de l’entitat. Des de la cúpula del Barça s’insisteix en la necessitat imperiosa d’arribar a un acord amb els jugadors per evitar tancar novament l’exercici amb pèrdues.

El curs 2019-20, el de l’aturada de competicions, el Barça va deixar d’ingressar 200 milions i va acabar amb pèrdues per valor de 97 milions. La previsió és que aquesta temporada se’n facturin 100 menys. Així, insisteixen des de l’àrea econòmica, l’única opció perquè el balanç no torni a ser negatiu passa per renegociar una massa salarial que, en el cas dels esportistes, frega els 650 milions. “S’ha de fer sí o sí. No tenim alternativa”, asseguren des de la directiva. No seria a fons perdut, com durant els mesos que es va aturar la competició, sinó que el Barça proposa que els jugadors recuperin aquestes quantitats en el futur, quan hagi passat la pandèmia.

D’altra banda, els treballadors del club representen uns 51 milions de despesa anual, segons l’últim pressupost. Tot i que la xifra és molt menor, en comparació, la directiva també vol negociar aquests salaris per ajudar a quadrar els números. Les posicions són molt allunyades però els dirigents del club confien que, tractant-se d’una situació de força major, podran comptar amb el suport de l’administració.

Conflicte amb el vestidor

La negociació arriba en un moment delicat per l’enfrontament entre els pesos pesants de la plantilla i la directiva. Una guerra que va tenir el seu punt àlgid en l’intent de Messi de marxar del club, aquest estiu. Des de la directiva els han intentat fer entendre que, amb un Camp Nou sense públic, i durant la crisi del coronavirus, no es generen els mateixos ingressos i, per tant, no es poden complir els contractes firmats abans de la pandèmia. Una tesi que, asseguren als despatxos nobles, veien amb bons ulls una part dels futbolistes.

Però el que no accepten és una negociació col·lectiva, i molt menys a la mateixa taula on seuen els empleats, ja que els seus contractes tenen clàusules addicionals i plusos per títols que volen mantenir. Per aquest motiu la gran majoria dels futbolistes -no tots- van enviar un burofax de disconformitat a la directiva. "Això és un tema intern i les persones capacitades per treballar en aquests temes ja faran la seva feina", deia el porter Neto, evitant posar més llenya al foc.

El club, que xifra en un 25% l’import de la rebaixa, i que vol enllestir-ho abans d’acabar l’any, es va fent a la idea que haurà de parlar de manera individual amb cadascun d’ells per trobar una solució. El conflicte, doncs, segueix ben obert.

stats