Barça
Esports Barça 07/07/2022

Deco i Ronaldinho, els 'padrins' d'Andreas Christensen

El futbolista va escriure amb 8 anys que volia jugar al Camp Nou i creu que "encaixa bé" en l'estil de joc blaugrana

2 min
Andreas Christensen, nou jugador del Barça

Sant Joan DespíA l'espera d'activar "la segona palanca" econòmica, el Barça s'ha de conformar amb els jugadors que arriben a cost zero. L'endemà de presentar Franck Kessié, aquest dijous, ha sigut el torn d'Andreas Christensen, que aterra al Camp Nou després d'acabar contracte amb el Chelsea. Un central de 26 anys que, coses de la vida, va deixar escrit de petit que volia jugar un dia al Barça. Llavors tenia 8 anys.

El president Joan Laporta ha desvelat aquesta anècdota durant la presentació del futbolista, feta a la Ciutat Esportiva perquè al Camp Nou s'hi està fent el canvi de gespa. Christensen ha explicat que s'havia sentit atret pels jugadors, per la història i pel model de joc blaugrana. "Vaig créixer veient futbolistes com Deco i Ronaldinho". En una llista de desitjos, hi va fer constar també la voluntat d'aterrar un dia al Barça. Un desig fet realitat i que l'ha ajudat a decantar-se pel conjunt català quan també tenia sobre la taula l'oferta del Bayern.

Christensen, que ha estat acompanyat de la seva família en la presentació –inclòs el seu fill, que tan sols té un mes de vida–, ha explicat que ja ha parlat amb l'entrenador, Xavi Hernández. "Crec que encaixo molt bé en l'estil que vol implementar. Per això soc aquí". De la mateixa manera que també ha parlat amb dos futbolistes del Chelsea, Azpilicueta i Marcos Alonso, pretesos pel conjunt blaugrana. "M'agradaria tornar a tenir-los de companys", reconeixia.

El Barça no farà més fitxatges "fins que s'hagi activat la segona palanca"

Amb aquestes dues incorporacions, el Barça dona per tancades les arribades fins que no aconsegueixi una nova injecció de diners, en principi a través de la venda del 15% dels drets televisius, tal com ha reconegut Laporta. El president reconeix que la situació econòmica heretada dificultava totes les operacions, però diu que això "canviarà quan s'enviï el primer missatge". És a dir, el primer fitxatge d'altura.

El president no ha volgut parlar de noms concrets, excepte en el cas de Robert Lewandowski, a l'admetre que el Barça ha fet una proposta al Bayern i que estan "esperant resposta". També ha agraït al futbolista polonès "l'interès i les seves declaracions". Al seu torn, i en el capítol de sortides, Jordi Cruyff ha reconegut que està a punt de tancar-se la sortida de Clément Lenglet.

stats