Barça
Esports Barça 26/10/2021

Koeman no descarta "una estratègia de club" si Dembélé no renova

La renovació del francès, que encara està de baixa, no serà gens fàcil i el tècnic admet que no es descarta cap escenari

3 min
Ronald Koeman

Sant Joan DespíAbans de la visita d'aquest dimecres al Rayo Vallecano (19 h, Movistar LaLiga), Ronald Koeman ha passat revista a diversos temes de l'actualitat blaugrana. Un dels noms que cada cop cobrarà més protagonisme és el d'Ousmane Dembélé. L'extrem francès encara no té l'alta mèdica i no jugarà contra el conjunt madrileny, però quan estigui recuperat el que portarà cua és la seva situació contractual. Fonts del club ja van confirmar a l'ARA que la renovació de Dembélé, que acaba contracte aquesta temporada i a partir de l'1 de gener podrà negociar amb qui vulgui, no serà gens fàcil i, avui, Koeman no ha descartat que això pugui implicar decisions extraesportives. "El més important és que estigui amb nosaltres. El nostre principal objectiu és que renovi. Si no vol renovar, ens hem de reunir amb el club per veure com afrontem la situació. Pensem que som a temps que renovi. Si no ho fa, encara no hem pensat quina serà l'estratègia".

La situació a la infermeria blaugrana és un dels altres temes que porta cua. Pedri estarà tres setmanes més de baixa respecte del que estava previst, Frenkie de Jong va caure lesionat al clàssic i Ansu Fati també va acabar el partit amb molèsties. El neerlandès no ha entrat en la convocatòria i, en canvi, l'hispanoguineà sí, però Koeman ha explicat que és dubte i que es valorarà a última hora si està disponible o no. Les molèsties d'Ansu són al genoll dret, no a l'esquerre, en el qual va necessitar fins a quatre operacions per poder tornar a jugar. "No volem parlar de dates de retorn de l'Ousmane ni de l'Araujo. Pedri estarà més temps fora del que pensàvem i això ens preocupa. Però el que volem és que els jugadors estiguin bé. Parlem cada dia de les lesions amb el personal mèdic, per això no cal enfadar-se [com havien apuntat algunes informacions], perquè estem en contacte i ja sabem el que hi ha".

El tècnic neerlandès també ha parlat del lamentable incident que va patir a la sortida del Camp Nou després del clàssic. "No crec que hi hagi solució, perquè és un problema social. D'educació. El que sí que s'ha de trobar és una fórmula perquè no torni a passar. L'ambient al camp, fins i tot amb el 0-2, va ser molt bo. No vull parlar del que va passar a la sortida. Sembla que només m'hagi passat a mi, però això els ha passat a tots els jugadors. Potser a mi més, per ser el responsable, però fins i tot li ha passat a Carles Puyol".

Koeman també ha parlat de com se sent al Barça. "M'agrada estar amb els jugadors, fer entrenaments, analitzar partits, preparar l'equip per a un partit, tenir un ambient guanyador, tenir respecte pels jugadors i prendre decisions. Això és el que a mi m'agrada. A mi em va encantar l'ambient al clàssic i el partit es va decidir per detalls, malgrat que vam fer mèrits suficients per haver tingut un altre resultat", ha explicat el neerlandès. "Soc aquí per gaudir. Ja sigui per vuit anys, un any o tres mesos. Quan s'acabi, jugaré cinc dies a la setmana a golf", ha afegit, bromejant, l'entrenador blaugrana.

"Memphis ha de millorar"

Finalment, a banda d'insistir en una defensa del joc del seu equip al clàssic -"hem de seguir en la línia de l'últim partit a casa"-, Koeman també ha parlat de la baixa de rendiment del seu compatriota Memphis Depay. "El conec bé. Els últims partits no ha pogut ser tan determinant com en altres partits, però és autocrític i intentem millorar coses perquè estigui al millor lloc del camp. Sap perfectament que ha de millorar".

stats