Barça
Esports Barça 19/09/2023

L'Ajuntament de Barcelona multa el Barça per incompliment dels horaris de les obres del Camp Nou

Tant a l'agost com la setmana passada es va detectar activitat no autoritzada

3 min
Obres de remodelacio del Camp Nou.

BarcelonaLes obres de remodelació que l’empresa turca Limak està duent a terme al nou Spotify Camp Nou van a velocitat de creuer –van amb una antelació d’aproximadament dues setmanes més del previst–, però les primeres polèmiques no han tardat en arribar. Segons va avançar El Periódico i va poder confirmar l’ARA, l’Ajuntament de Barcelona ha tramitat dues multes per incompliment dels horaris de les obres que s’estan fent a l’estadi.

Dijous de la setmana passada, entre la mitjanit i la una de la matinada, es va fer una inspecció a les obres i es va detectar activitat no autoritzada, i a l’agost també es va detectar treballs fora de l’horari. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana ha tramitat dues sancions que poden arribar fins als 300 euros cadascuna, expliquen fonts del consistori barceloní a aquest diari. El soroll de les màquines de matinada ha provocat les queixes dels veïns. L’horari de treball de la llicència és de 8 a 20 hores amb maquinària i fins a les 21 hores sense maquinària, tret d’uns treballs molt puntuals que s’han autoritzat i que requerien un horari més ampli, a partir de les 7 del matí.

Reunió amb els veïns

L’executiu liderat pel socialista Jaume Collboni assegura que està treballant amb el Barça per resoldre aquests incompliments. Hi ha el compromís de l’Ajuntament que en els pròxims dies es convocarà els veïns a una reunió “per fer tots els aclariments i donar totes les explicacions que calguin”. Consultat per l’ARA, el Barça confirma la recepció d’aquestes dues multes i insisteix que “ja està treballant” amb el consistori barceloní per solucionar els problemes que han causat malestar entre els veïns. De la mateixa manera, el club també assegura que participarà en aquesta reunió informativa amb els veïns.

Les multes no ha agafat de nou el conjunt blaugrana. De fet, en una sessió informativa amb socis de l’entitat, aquests ja van preguntar si no es podia treballar de nit o els caps de setmana per tal de retallar els terminis d’execució de l’obra. En aquella sessió, que es va fer a principis de juliol, el club va justificar que no era possible ja que depenien d’un permís especial del consistori i que, precisament per les molèsties als veïns, no l’havien obtingut. Finalment, el club va decidir tirar pel dret, ja que les inspeccions d’obra, on es van detectar l’incompliment de la normativa, es van fer a l’agost i la setmana passada.

Obres a l'Spotify Camp Nou.
Les obres de remodelació del Camp Nou.
Obres de remodelació del Camp Nou.

Les obres de remodelació de l’estadi blaugrana van començar a finals del 2022, aprofitant l’aturada pel Mundial, amb la mossegada a la tercera graderia. El gruix dels treballs, però, va començar al juny, un cop acabada la temporada, amb la demolició total de la tercera graderia. A l’espera que el club obtingui la llicència d’obres per començar a construir la nova graderia, la previsió és que el club pugui tornar a l’Spotify Camp Nou el novembre del 2024, coincidint amb el 125è aniversari de l’entitat. Així, els compaginaran els partits i les obres fins que els treballs estiguin totalment acabats el 2026.

stats