Barça
Esports Barça 26/05/2021

Koeman, de pensar que el farien fora a tenir "bones sensacions" fins i tot per renovar

La reunió amb el tècnic acaba sense resoldre el futur a la banqueta i al club no descarten "cap escenari"

4 min
Ronald Koeman, abandonant les oficines del Barça

BarcelonaRonald Koeman segueix sent l'entrenador del Barça. Almenys, durant uns dies més. El tècnic holandès es va reunir amb Joan Laporta per parlar del futur a la banqueta blaugrana, en una reunió que, per la manera com es va produir, recordava les moltes que s'han fet fins ara a Can Barça per destituir un tècnic. Però quan tot semblava encaminat cap a la destitució, el club anunciava que no s'havia pres encara cap veredicte i que les dues parts seguirien parlant els pròxims dies. "No es descarta cap escenari", anunciava un dels portaveus oficials. En la primera setmana després que s'hagi acabat la temporada, i quan arriba l'hora de planificar i executar les operacions de cara al curs vinent, el Barça encara no sap si l'entrenador serà Ronald Koeman o un altre. I té pinta que va per llarg.

Era un dia de màxima expectació al Camp Nou, i més després d'haver transcendit que Koeman i Laporta es reunirien. Era "la trobada" que les dues parts havien anunciat per quan s'acabés la temporada, i que havia de servir per fer balanç del curs i, també, decidir si l'holandès complia o no l'any de contracte que té signat. Finalment van veure's al capvespre. L'entrenador, acompanyat del seu agent, Rob Jansen, arribava quan faltaven pocs minuts per a les vuit del vespre i es dirigia al despatx del president Laporta, on també hi havia el vicepresident esportiu, Rafael Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany. Amb mitja hora justa en tindrien prou. Cap a dos quarts de nou sortien de les oficines. Si l'arribada havia sigut tensa, la sortida, amb encaixades de mans vistoses amb els interlocutors del Barça, es feia amb un posat més relaxat. No van voler fer declaracions davant la munió de mitjans que els esperaven a la porta. Però després Jansen, en off a través d'alguns mitjans, va transmetre "bones sensacions" sobre el que havien tractat a la reunió, fins i tot apuntant a una possible renovació.

Es manté la incògnita

El dia va ser molt llarg a les oficines blaugranes i la presència de l'agent de Wijnaldum, jugador que va demanar Koeman per reforçar la plantilla, s'interpretava com un possible senyal en favor de la continuïtat de l'entrenador. Però el club reaccionava ràpid i advertia que aquest fitxatge, si s'acaba confirmant, no va lligat al futur de l'entrenador i que es veu només com una oportunitat de mercat. A les diferents estructures del Barça es respira un ambient de calma tensa. "No sabem res, tot ho porta l'àrea esportiva", asseguren diverses fonts a l'ARA. El futur de Koeman l'estan tractant amb la màxima discreció Laporta, Yuste i Alemany. L'únic que s'ha confirmat és que el Barça està buscant un substitut per a la banqueta, però que si no el troba, o el que té a l'abast no ofereix prou garanties, Koeman complirà l'any de contracte que té signat.

Trobar un recanvi que satisfaci la cúpula esportiva és un dels esculls. L'altre és l'econòmic, ja que la sortida de Koeman implicaria que el Barça hauria de pagar-li una quitança de 8 milions d'euros. Precisament, el fet que Koeman es presentés a les oficines amb el seu agent feia pensar que durant la trobada es parlaria de com rescindir el seu contracte. De fet, el mateix entrenador es pensava que anava a les oficines perquè l'acomiadessin. Tot i que no han transcendit els detalls concrets de la reunió, els portaveus oficials del club asseguren que "en cap moment" s'ha tractat el futur de l'entrenador, i que això serà properament, en les pròximes trobades –creuen que n'hi haurà més d'una– que es faran més endavant, amb data encara per concretar.

Al Camp Nou hi ha divisió d'opinions sobre el futur de l'entrenador. I el soroll, que ve de lluny i que s'havia calmat després que l'equip guanyés la final de Copa, va tornar a aparèixer arran del final de Lliga decebedor que va fer el primer equip, en què va llançar per la borda les opcions de ser campió quan ho tenia a tocar. Una part important de la directiva fa força perquè el president faci un relleu a la banqueta, i també arriben veus crítiques des de la Ciutat Esportiva, que consideren que caldria trobar un perfil més "modern" per al Barça, sobretot si es vol fer el "canvi de cicle" que havia promès Laporta.

L'opció Xavi

Ara bé, quin és aquest perfil? Un dels noms que està més ben posicionat és el de Xavi Hernández, tal com va avançar l'ARA. El de Terrassa, actualment a l'Al-Sadd de Qatar, ja ha mantingut algunes converses amb el Barça per tractar aquesta qüestió. De fet, també havien de parlar ahir, però finalment la conversa no es va produir. Ara bé, el seu nom no agrada a tothom, ja que qüestionen si té prou experiència per agafar la banqueta en aquest moment. Alemany, per exemple, ha comunicat al president que, des del seu punt de vista, és arriscat fer-lo venir ara. I Ramon Planes, el director esportiu, s'inclinaria per un altre perfil d'entrenador. Dos noms de pes que, veient la falta d'alternatives, no veuen tan mala idea mantenir Koeman un any més i guanyar temps per trobar-li el relleu ideal.

D'altra banda, El fet que Xavi formés part de la candidatura de Víctor Font ha fet que part de la directiva de Laporta tingui reserves sobre l'excapità blaugrana. I l'altre punt sensible és que si arribés exigiria una remodelació de dalt a baix de l'estructura esportiva del club, que passaria des de canviar alguns dels seus membres a modificar la presa de decisions de l'entitat.

Flick, a la mannschaft

En canvi, qui segur que no podrà venir aquest estiu al Barça és Hansi Flick. L'exentrenador del Bayern Munic, que havia sonat amb força per ocupar la banqueta del Camp Nou, es va comprometre amb la selecció alemanya fins al 2024. Flick, que precisament havia abandonat el Bayern perquè volia allunyar-se de la pressió que comporta estar diàriament al capdavant d'un club de futbol, s'ha estimat més la possibilitat de substituir Joachim Löw, que abandonarà la direcció de la mannschaft després de l’Eurocopa d’aquest estiu.

stats