15/04/2022

Laporta i la gestió de la vergonya

2 min
Aficionats de l'Eintracht ocupant bona part de la graderia del Camp Nou.

BarcelonaEl Barça té un problema amb la gestió de les entrades al Camp Nou des de fa massa temps i això no ha afectat la junta de Joan Laporta com un bolet inesperat. No haver prioritzat canviar dinàmiques endèmicament dolentes només entrar al club ha esclatat a la cara del nou govern –que, per cert, ja no és tan nou–. Hi ha un entramat de turoperadors oficials i no oficials, grups organitzats de revenda i màfies diverses que campen sense control com paràsits de l’entitat sense que ningú els freni, perquè la pela és la pela i donen diners. Hi eren amb Rosell –accionista de Viagogo–, van seguir amb Bartomeu i també hi són amb Laporta. Han canviat els presidents, però la tendència s’ha agreujat en plena decadència pandèmica i amb una massa social en crisi. Mirar cap a una altra banda, fer caixa…, fins que un dia t’envaeixen la casa i et vomiten a sobre. 

El Barça necessita fer calés com sigui i per això es va celebrar la reobertura del Camp Nou com si fos un trofeu: "Taquillatge, per fi!" En la nit fatídica de la profanació es van recaptar més de 3 milions d’euros…, però es va perdre un títol i bona part de la dignitat. Que gairebé la meitat dels assistents fossin alemanys resumeix fins a quin punt l’estratègia d’explotació de les 35.000-40.000 entrades que té el club per partit és errònia. El que va passar no és una relliscada, és una negligència greu que ha de comportar responsabilitats. Per què i com se sostenen aquestes mecàniques? Qui les permet? Quants diners ingressa el Barça gràcies als intermediaris? Pot confiar en el club l’abonat que cedeix el seu carnet sense res a canvi? Per què no s’ha agilitzat més l’entrada de socis en llista d’espera?

Preguntes com aquestes necessiten respostes en el compte enrere cap a un futur Camp Nou que el president va projectar amb 110.000 seients un cop estigui remodelat. L’exèrcit de white walkers encara podrà ser més ampli. S’agraeix que, com a mínim, Laporta o la vicepresidenta Elena Fort hagin donat la cara –i alguna solució– en un moment tan complicat en què d’altres no ho haurien fet. Ara només cal que l’adjunt a la presidència Enric Masip entengui que culpar el soci a Twitter, i demostrar així que no sap què diuen els Estatuts, perjudica tothom. Sort que tot això no passava el dia que van convidar la plana major de Spotify a celebrar l’acord facilitat per Darren Dein: imagineu-vos la foto que vam caçar a la llotja amb milers d’aficionats de l’Eintracht cantant i ballant al fons! Afortunadament, ja està al sac, votat i ben lligat.

stats