Barça
Esports Barça 26/03/2022

Laporta: "La guerra d'Ucraïna obligarà a repensar l'Espai Barça"

El president del Barça refreda la possibilitat de fitxar Haaland la pròxima temporada

2 min
Joan Laporta, president del Barça

BarcelonaEl president del Barcelona, Joan Laporta, ha admès que la guerra d'Ucraïna "obliga a repensar" l'Espai Barça, el finançament del qual, de fins a 1.500 milions d'euros, va ser aprovat al desembre pels socis de l'entitat en una consulta vinculant. En una entrevista amb El Periódico, el màxim mandatari del Barça alerta de l'augment del preu dels materials arran del conflicte bèl·lic i del possible increment dels tipus d'interès, i afegeix que el club català haurà d'entaular converses amb Goldman Sachs, el fons d'inversió amb el qual es va acordar el finançament del projecte.

"Ens trobem que els materials han pujat un 25% i els tipus d'interès està previst que també pugin; hem de conversar amb Goldman Sachs", afirma Laporta, que puntualitza que aquest context "ens obliga a repensar" el projecte. En una consulta telemàtica celebrada al mes de desembre, els socis del Barcelona van aprovar per 42.693 vots a favor (87,8%), 5.055 en contra (10,4%) i 875 en blanc (1,8%) un finançament de fins a 1.500 milions d'euros per remodelar el Camp Nou, construir un nou Palau Blaugrana i crear el Campus Barça.

La quantitat prestada pel fons d'inversió està prevista que es retorni en 35 anys, amb cinc de carència, gràcies als ingressos del mateix Espai Barça. En aquest sentit, Laporta afirma que existeix la possibilitat de reestructurar el pressupost del projecte depenent dels efectes provocats pel context polític i econòmic. "No podem oblidar que hi ha una guerra i que té un impacte econòmic important. I la institució està per davant de tot", recorda.

Si el desembre del 2021 els socis van aprovar el finançament de l'Espai Barça, el 3 d'abril els compromissaris estan cridats a aprovar l'acord de patrocini amb Spotify en una assemblea extraordinària. El club blaugrana ha obert als socis la possibilitat de conèixer més detalls de l'aliança amb la multinacional de reproducció de música per streaming, si bé no ha donat a conèixer les xifres a causa d'una clàusula de confidencialitat del contracte.

"Jo estic explicant que estem amb Spotify, que se sap què és, i l'única cosa que no puc explicar és el que m'agradaria, que és la part econòmica. Jo entenc que els socis diguin: «Escolta, que vull saber de quant és». Jo no tinc cap problema amb dir-ho, però estem sota un compromís de confidencialitat", defensa.

Haaland, més fred

Laporta també parla de la planificació esportiva amb vista al curs que ve i refrteda el possible fitxatge del noruec Erling Haaland pel Barcelona, mentre que qualifica com a "part del show business" del futbol un eventual interès en el davanter del París Saint-Germain Kylian Mbappé. "No farem una operació que perjudiqui encara més l'economia del Barça, que fins al 2023 no estarà sanejada. I encara que estigués sanejada, no faríem segons quines operacions per criteri esportiu i moral".

stats