14/10/2023

Laporta i els que li tenen mania

2 min
El president del Barça, Joan Laporta, en una compareixença.

Aquests últims dies no són pocs els periodistes que estan assenyalant que els números que han d'aprovar els socis compromissaris del Barça en la pròxima assemblea –telemàtica, a més– no acaben de quadrar o adverteixen tripijocs que, sota el mantell d'enginyeria financera, amaguen quantitats que haurien de fer saltar les alarmes sobre la gestió de Joan Laporta i companyia.

Que s'hagin quadruplicat els diners destinats a pagar als agents –11,6 milions d'euros ni més ni menys–. Que en "altres despeses" hi hagi una partida de 171 milions així tal com ragen, sense desglossar per què ni a què s'han destinat. Que les "despeses exteriors" sumin 50 milions més que l'any passat. Que hagin augmentat els salaris als alts executius. Que l'auditor esmenti que el projecte de sortida a borsa de la futura Barça Media està a l'aire perquè un dels nous socis, Libero, no ha pagat. Que si el Barça fos una empresa normal el seu funcionament estaria seriosament compromès. Res de tot això sembla preocupar a ningú. Dient "Deunidó quina mania li teniu a Laporta" es despatxa tot ben de pressa. O allò de "Amb Bartomeu no dèieu res". Encara que sigui falsa tant una cosa com l'altra.

Fa uns dies el jutge Joaquín Aguirre, que investiga els pagaments milionaris del Barça a l'exvicepresident arbitral José María Enríquez Negreira, es va unir al club dels que tenen mania a Laporta per pretendre personar el Barça com a acusació i li va recordar que si ell no està imputat és perquè els fets han prescrit. “No és admissible èticament que Laporta acusi els presidents Rosell i Bartomeu pel delicte d'administració deslleial, quan existeixen indicis més que sobrats que Laporta va cometre els mateixos fets que els presidents posteriors”, va apuntar.

La bufetada és important, però tampoc ha passat res perquè persisteix la idea, el relat, que a l'actual mandatari blaugrana, pobret, se l'està perseguint. A més, subjau una teoria de la conspiració: no van només contra Laporta, sinó contra el Barça. Hi ha enemics per tot arreu, també a casa: el foc amic, les rates, els que no remen a favor d'obra. "Al lloro! Que diuen que són del Barça perquè si no, no els llegiria ni els escoltaria ningú". Un dia d'aquests acusaran els periodistes de no haver advertit del que està passant ara i també serà mentida.

stats