Barça
Esports Barça 05/08/2022

La Lliga posa pegues amb les inscripcions

Si no hi ha una gran sortida o renúncia salarial els pròxims dies, la quarta palanca serà inevitable

2 min
Javier Tebas és el president de la Lliga, l’ens que ha de determinar si el Barça pot inscriure tot el que ha fitxat.

BarcelonaSi l’estat d’ànim de la culerada fos una moneda, la cara seria per a Robert Lewandowski, sens dubte el fitxatge més il·lusionant de l’estiu al Camp Nou, i la creu per a Javier Tebas, responsable de la normativa de control econòmic que ha de permetre la inscripció de tots els jugadors que el Barça ha incorporat abans de dissabte que ve, data de l’estrena de l’equip de Xavi Hernández a casa contra el Rayo Vallecano. En una setmana, el club blaugrana ha d’inscriure cinc novetats a més d’Ousmane Dembélé i Sergi Roberto, que estrenen contracte. I, de moment, les notícies que arriben des de la Lliga a les oficines d’Arístides Maillol no són massa alentadores.

A falta que la patronal comuniqui oficialment la seva interpretació de les tres palanques anunciades fins al moment, tot apunta que el veredicte no serà favorable i que caldran més accions per encabir-ho tot. En altres paraules, la quarta palanca serà inevitable si no hi ha una gran sortida o rebaixa salarial els pròxims dies. Però és que fins i tot amb aquesta nova venda de patrimoni (un 25% addicional de Barça Studios) podria no haver-n’hi suficient.

De fet, el mateix president executiu del Barça, Joan Laporta, admetia ahir en la roda de premsa de presentació de Robert Lewandowski que la directiva ja ha aprovat la quarta palanca, cosa que va provocar celles aixecades entre executius i dirigents partidaris de deixar un marge prudent abans d’activar-la. Implícitament, Laporta la va donar per feta: “El club ha ingressat 868 milions els últims dos mesos. Tenim el balanç sanejat, hem fet un gran esforç i estic molt content”. Uns minuts després, el club s’afanyava a aclarir que havia sigut “un lapsus” i que la xifra ingressada són 768 milions, que ascendiria en un centenar de milions més amb la quarta palanca –i en principi, última– d’aquest estiu.

La xifra en qüestió que mencionava Laporta, la de 868 milions, inclou les dues vendes de drets televisius a Sixth Street (10% i 15%), el primer paquet de Barça Studios a Socios.com (24,5%) i també un segon quart de la productora audiovisual en virtut d’una operació que no està tancada al 100%, que no s’ha anunciat i que algunes veus al Camp Nou haurien preferit mantenir congelada a l’espera que es produïssin sortides o rebaixes salarials.

Vasos comunicants

Laporta tira pel dret, conscient que molt probablement la Lliga no li reconeixerà tots els ingressos a l’hora de recalcular el límit salarial. Mentrestant, a l’àrea esportiva temen que ni amb una quarta venda de patrimoni n’hi hagi prou per registrar les set fitxes abans del Rayo. “Les palanques i les sortides són vasos comunicants. Depenent de l’import que ens reconeguin de les palanques faran falta sortides i/o rebaixes més o menys grosses”, il·lustren. El trencaclosques està servit.

stats