Esports Barça 30/01/2021

Lluís Cortés: "El millor rival que hi ha a la Lliga és el Reial Madrid"

El tècnic reconeix l'alt nivell de l'equip blanc abans del clàssic i demana responsabilitat

3 min
Lluís Cortés en l'entrenament previ al clàssic

"És un rival que té les coses molt clares i un model de joc molt ben definit", ha conclòs Lluís Cortés parlant del Reial Madrid abans del primer clàssic al Johan Cruyff d'aquest diumenge (12 h, Esports3 i Barça TV). Des que el Tacón es va convertir en el Reial Madrid, les blanques no han trepitjat la gespa de Sant Joan Despí. L'únic enfrontament entre els dos conjunts va ser a la primera jornada de Lliga, quan les circumstàncies eren mol diferents. Ara, amb una plantilla més estructurada, les madrilenyes són segones a la classificació, tot i haver jugat tres partits més que l'equip blaugrana.

"Per a nosaltres és molt positiu que el Reial Madrid hagi entrat fort al futbol femení i ho hagi fet amb ganes de competir. Això provoca que el nivell de la competició pugi. El que nosaltres volem és que la Lliga sigui tan competitiva com sigui possible, i partits com aquests són els que voldríem disputar cada cap de setmana", ha confessat el tècnic de Balaguer abans de l'enfrontament. "Els tres punts del clàssic són vitals veient, sobretot, la classificació. Són dos punts els que tenim de marge i no sabem com anirà la Lliga. Mentalment necessitem seguir sumant i tenir continuïtat per afrontat tot el que vingui amb ganes i il·lusió", ha dit Jenni Hermoso.

Un clàssic sempre és un enfrontament especial, i Cortés n'és conscient. "Sabem el que representa per a tots els aficionats culers que un equip del Barça, sigui de futbol masculí, de bàsquet o de futbol femení, jugui contra el Madrid. Representem un club, un escut. Contra el Reial Madrid hi ha un plus afegit, i jugar al Johan Cruyff és especial. Ens sap greu que no hi hagi afició, és una llàstima que altres equips de la mateixa competició puguin tenir afició als partits com a locals i nosaltres encara no, ho hauríem de plantejar i valorar", ha deixat clar l'entrenador.

El liderat, en joc

La dinàmica dels dos conjunts prèvia al partit, però, és totalment oposada. Les blaugranes no juguen des del 20 de gener, quan van vèncer per 7-0 el Rayo Vallecano. Les dues últimes cites a la competició regular -contra el Granadilla i l'Athletic Club- van haver de ser suspeses per positius per coronavirus en els equips rivals. Amb aquests dos partits ajornats, ja sumen cinc partits a recuperar que caldrà encabir en un calendari que per si mateix ja es presenta atapeït. El Madrid, en canvi, ve de guanyar contra el Granadilla, per la mínima, aquest mateix dimarts.

La gran quantitat de partits ajornats preocupa el vestidor culer. "Personalment, és la meva feina i la meva forma de viure i de tenir un sou a final de mes. S'està veient com nosaltres intentem fer tot el possible i deixem de fer moltes coses per intentar que tot vagi rodat i que no hi hagin tantes aturades. Som molt conscients de la situació i intentem fer tot el que sigui necessari. Quan no hi ha partit entrenem el doble per complir els objectius, però òbviament la continuïtat que et dona jugar cada dos o tres dies -com estava previst- no hi és, no és el mateix. Ara estem jugant cada dotze dies i això al vestidor costa d'assimilar i mentalment és un treball doble", ha explicat Hermoso. La davantera i màxima golejadora històrica de l'equip admet que "tot el que no sigui tenir continuïtat crea inestabilitat".

Responsabilitat i coherència

"Nosaltres hem de tenir la consciència molt tranquil·la. Hem de ser exemples per a la societat i crec que ho estem fent. El nostre nombre de positius al llarg de la temporada així ho demostra. Estem fent molta feina i renunciant a moltíssimes coses perquè volem jugar. No volem donar positius perquè tenim una responsabilitat que és la que va implícita amb ser jugadora o entrenador d'un equip professional, i n'hem de ser conscients", ha volgut remarcar Cortés a la vegada que reconeixia la feina feta des dels servies mèdics del club. "Demano que tothom sigui igual de responsable i estricte en aquesta situació. No només amb el futbol, sinó també fora dels camps. A nosaltres, com a personatges públics, ens toca ser exemplars, i crec que ho estem sent", ha conclòs el tècnic.

stats