Barça
Esports Barça 02/06/2015

Luis Enrique: "Intentarem fer-nos els amos de la pilota des del principi"

L'entrenador blaugrana deixa clar que no es voldrà ser més vertical que altres dies per batre la Juve però admet que haurà de dominar "alternatives" pel potencial del seu rival

Natalia Arroyo
2 min
Luis Enrique, en roda de premsa / PERE VIRGILI

Sant Joan Despí"Fa olor a tabac, eh!", deia Luis Enrique en broma als fotògrafs i càmeres, mentre el fotografiaven abans de la roda de premsa. Ja més seriós, l'asturià ha destacat la bona Champions que ha completat la Juve, per avisar del perill del seu rival a Berlín. "És on és per mèrits propis. Ha disputat unes eliminatòries a un nivell altíssim", ha afegit, elogiant el potencial tècnic i físic de l'adversari, que sigui un equip "que proposa" des de la sortida de pilota, millorada des de l'etapa de Conte. "Combina diferents alternatives que hem intentat estudiar bé -ha analitzat-. No és el mateix pressionar una defensa de cinc que de quatre, que t'esperin al mig del camp o et pressionin més amunt. Hem intentat explicar al jugador què canvia en una situació i en l'altra. En qualsevol cas, això farà més atractiva la final".

Sobre les claus del partit, l'entrenador blaugrana té clar que l'equip "haurà d'intentar fer-se l'amo de la pilota des del principi" i renuncia a un pla més vertical que altres dies. "Però no podrem tenir la pilota el 100% dels minuts, perquè la Juve també té jugadors per poder-la tenir. És bo tenir alternatives, i sabem que les haurem de tenir, però volem dominar la possessió", ha sumat a l'anàlisi. A l'asturià li interessa que "Pirlo entri poc en joc" i, tot i enumerar un per un els davanters hàbils de l'equip italià, ha destacat Tévez, "el jugador amb més qualitat que tenen".

El tècnic veu el vestidor ben aïllat de l'entorn d'eufòria que envolta l'equip. "Seguim entrenant amb una intensitat molt bona i bon ambient. No hi ha millor garantia, que tenir un equip amb aquesta experiència en moments així", ha comentat, per destacar la fiabilitat blaugrana quan se'l dóna per favorit. I ha insistit que l'actitud de l'equip és excel·lent per mantenir-se al marge d'aquesta etiqueta.

"Jo no visc en el món dels extremismes -ha comentat, quan se li ha recordat els dubtes que acompanyaven el seu projecte al principi de temporada, i que ara s'han convertit en aplaudiments-. Sóc el mateix que a l'inici de temporada. M'interessa fer la meva feina i disfrutar-la". En aquest sentit, ha admès que no s'ha plantejat si és el partit més important de la seva carrera i que l'afronta dins de la rutina de tot l'any. A més, Luis Enrique ha valorat el seu debut a la banqueta del primer equip del Barça i diu que està "satisfet" amb la temporada que està completant en el seu primer any al club. Ha afirmat que "no" té decidit encara el seu futur i que "no" dependrà del que passi en la final de Champions.

stats