Barça
Esports Barça 20/03/2023

El Madrid torna als temps de Mourinho i critica els encerts de l'àrbitre

Ancelotti va obrir la veda posant en dubte que el VAR hagués actuat correctament en el gol anul·lat a Marco Asensio

2 min
Carlo Ancelotti, durant el Barça-Madrid

BarcelonaCarlo Ancelotti va sorprendre a tothom després del clàssic al posar en dubte el gol anul·lat a Marco Asensio. “¿Tu creus que era fora de joc?”, responia al periodista de Movistar que li havia formulat la pregunta. L’entrenador va obrir la veda i després, a través de les xarxes socials, molts aficionats del Reial Madrid s’hi van afegir.

“Jo em quedo amb el dubte. No hi ha res segur”, deia Ancelotti, que desacreditava les línies del VAR amb les quals es determina si un gol pot pujar o no al marcador. Asensio va marcar al minut 81, culminant una jugada que s’iniciava en una recuperació al mig del camp. Però en el moment de rebre la passada estava lleugerament avançat. L’àrbitre va concedir el gol, però després d’un parell de minuts de revisió va fer-se enrere. “No ens havíem adonat que hi podia haver fora de joc”, admetia Sergi Roberto. “Ha estat quan anàvem al mig del camp que des de la banqueta ens han avisat que segurament era fora de joc”, confirmava Sergio Busquets.

Fins aleshores, fins que Ancelotti no va tirar la primera pedra, ningú s'havia posat a discutir el fora de joc. El porter Courtois va parlar de "mala sort" i el defensa Valverde va dir que era "injust" que "un partit així es resolgui per una decisió del VAR". Però en cap moment es qüestionava que la resolució no fos encertada. I és que l'acció del gol anul·lat va ser evident així que es va veure la primera repetició televisiva.

El Reial Madrid, després de perdre el tercer clàssic consecutiu –la final de la Supercopa, l'anada de semifinals de Copa i aquest de Lliga– ha retrocedit una dècada enrere i ha recuperat el discurs crític contra els àrbitres, aquell que els acusa de no ser parcials. El mateix que feia l'entrenador José Mourinho. De fet, el portuguès va fer mofa del Barça –aleshores entrenat per Guardiola– perquè en una final de Copa van lamentar un gol ben anul·lat per fora de joc. "N'hi ha que critiquen els àrbitres quan s'equivoquen i n'hi ha que no protesten. Ara han obert una nova categoria, criticar l'encert de l'àrbitre", va dir aquell llunyà 2011 en un to burleta. Les paraules d'Ancelotti diumenge, però, no tenien res de sarcàstic.

L'endemà del partit, la polèmica pel fora de joc ha estat un dels temes de conversa entre els aficionats. El Marca, per exemple, posa la imatge del VAR en portada i titula "A un mil·límetre de la Lliga", a més de destacar les declaracions d'Ancelotti. "Sense el VAR, el Barça i el Madrid estarien empatats a punts a la Lliga. Això et diu com funciona el VAR", diu per la seva banda el periodista Tomás Roncero, subdirector del diari As.

A nivell oficial, i exceptuant les paraules d'Ancelotti, ningú més del Reial Madrid s'ha pronunciat sobre el gol anul·lat a Asensio. Això sí, els blancs s'aferren a la polèmica per distreure l'atenció després de quedar-se a 12 punts de la Lliga i gairebé descartats de la lluita pel títol. A més, i amb el cas Negreira pel mig, a Chamartín saben que tenen una coartada perfecta per fer bullir l'olla i justificar la derrota amb criteris extraesportius. Un fet clau aquesta setmana, en què s'atura la Lliga per deixar pas als partits de seleccions.

stats