Barça

"No s'ha valorat gens la feina que he fet"

Xavi Hernández dispara contra l'entorn del Barça tres dies després de dir que plega

ARA
2 min
Xavi Hernández durant el partit del Barça contra el Vila-real.

BarcelonaL'entrenador del Barça, Xavi Hernández Creus, ha parlat en roda de premsa en la prèvia del Barça-Osasuna que es juga aquest dimecres a Montjuïc, posposat amb motiu de la Supercopa d'Espanya. Més en fred, ha detallat els motius de la seva sorprenent decisió de plegar al final de la temporada, quan encara faltarà un any perquè s'acabi el contracte. Xavi ha tornat a ser molt sincer i ha confessat que va firmar la renovació fins al 2025 sabent que molt probablement marxaria l'estiu del 2024.

No se sent valorat. "La meva sensació és que no s'ha valorat prou la feina que hem fet. Tinc la sensació que no es valorarà prou faci el que faci. Per això crec que el millor és marxar. Si ho vaig anunciar dissabte va ser perquè necessitem una reacció. Jo me'n vaig, però el projecte continua. No tanco la porta a tornar, però ara el Barça no em necessita".

Se sent secundat pel president. "Amb la mà al cor, sempre agraït al president Laporta per l'oportunitat que m'ha donat. No és que no em valorin a dins, sinó a fora. A nivell intern, tothom m'ha donat suport. Laporta, que és el líder, m'ha ajudat en tot moment. Crec que és un gran president per al club".

La crueltat del càrrec. "Hem de reflexionar com a club. Tenim un problema amb l'exigència d'aquest càrrec. Sembla que et juguis la vida sent entrenador del Barça. És massa cruel, no es gaudeix. El meu consell per al pròxim entrenador és que intenti no deixar-se influir, que sigui ell mateix. Li diria que en gaudeixi, però és impossible".

Va renovar pensant que marxaria. "La renovació està feta des de fa temps encara que la firmés el mes de setembre. Però ja tenia al cap plegar al final de la temporada al principi de curs".

Xavi s'ha adaptat. "Les circumstàncies eren molt negatives i la feina que s'ha fet des del club ha sigut bona. He prioritzat el Barça. Heu dit que m'he cansat de posar excuses, però la realitat és que m'he adaptat a l'equip que podíem tenir".

El relat del club. "Probablement no m'ha ajudat el relat del club, però sempre he explicat el que pensava. Quan dic que estem en construcció em mateu. Quan dic que no som l'equip del 2010 em mateu. Tinc la sensació que, digui que el que digui o faci el que faci, no se'm comprarà res. No serveix guanyar una Lliga amb 14 punts per sobre del Madrid. No serveix guanyar una Supercopa amb un partit històric. No serveix que fem debutar joves com Lamine Yamal".

stats