BARÇA

Entre el malson i la ironia, la reacció anglesa a l'Arsenal-Barça

La premsa britànica lamenta que als 'gunners' els hagi tocat el rival més dur, i el mateix representant de l'Arsenal desvela que la seva família li va dir: "Si toca el Barça, no cal que tornis a casa"

Que el Barça sigui el vigent campió de la Champions i un candidat ferm a revalidar el títol provoca que els rivals prefereixin evitar-lo. Per això, jugar contra els blaugranes es considera, almenys a priori, una qüestió de mala sort. Almenys, així ho han interpretat a Anglaterra, pocs minuts després de saber-se que l'Arsenal serà el rival a l'eliminatòria dels vuitens de final. Els mitjans esportius s'han fet ressò de la notícia amb una mescla de sorpresa, decepció i ironia.

Sorpresa perquè serà el tercer cop en pocs anys que els dos conjunts es veuen les cares a Europa. Decepció perquè els seguidors ' gunners' són conscients que el Barça serà un rival dur de batre a l'eliminatòria. I ironia perquè l'equip que entrena Arsène Wenger va aconseguir la classificació a l'últim partit i alguns rotatius es qüestionen el perquè de tant d'esforç si al final ha de tocar el Barça.

De fet, els mitjans no han estat els únics. També el mateix representant de l'Arsenal, que era al sorteig, ha confessat que la seva família li havia dit: "Si toca el Barça, no cal que tornis a casa".

Un dels primers diaris a reaccionar ha estat 'The Sun', que ha titulat en portada: " L'Arsenal xoca frontalment amb el seu malson, el Barça", i afegeix que Wenger té "mala sort" contra els blaugranes, "als quals només ha pogut guanyar un cop de set enfrontaments totals".

De fet, ' malson' ha estat el mot més utilitzat per definir el sorteig. Al 'Daily Mail', per exemple, també l'han utilitzat: "A l'Arsenal li ha tocat el malson del Barça", assegura, i recorda que l'últim precedent, del 2011, va acabar amb triomf blaugrana i molta polèmica al club anglès per l'actuació arbitral.

Per la seva banda, el  'Mirror' també s'abona al "malson de sorteig" per definir l'eliminatòria que enfrontarà l'Arsenal contra "el gegant català", i recorda –a banda de les eliminatòries– la final de la Champions que els 'gunners' van perdre contra els blaugranes el 2006, a París.

El punt d'humor ha arribat de la mà del 'Daily Star', que recorda els esforços que va haver de fer el club anglès per classificar-se a última hora. "Els 'gunners' van aconseguir la plaça de vuitens 'in extremis', guanyant l'últim partit contra l' Olympiacos, i han estat recompensats amb una eliminatòria contra els vigents campions".