Barça
Esports Barça 10/01/2024

El ressorgir d'Aubameyang, el temporer que el Barça ara tornaria a fitxar

L'exjugador blaugrana està triomfant al Marsella i millora els guarismes de Lewandowski aquesta temporada

Pau Pedraza i Sopena
3 min
Aubayemang celebrant un gol amb l'Olympique de Marsella.

BarcelonaEs pot trobar a faltar un jugador? El llegat de Pierre-Emerick Aubameyang encara plana sobre Barcelona en forma de nostàlgia. L'estima que va generar el futbolista que va marcar un doblet al Reial Madrid a Lliga encara és present. Ara, però, el barcelonisme l'ha de veure jugar al país fronterer. El gabonès està triomfant a l'Olympique de Marsella i s'ha consolidat com a l'estrella de l'equip amb tretze gols durant aquesta temporada.

Sent el millor jugador de l'Arsenal, l'entrenador Mikel Arteta li va treure la capitania i el va apartar de l'equip després d'un seguit d'indisciplines. Aleshores, el Barça va apostar-hi i va fitxar-lo. Es va convertir en referència ofensiva del primer equip i anava a ser el jugador que ajudés a fer oblidar l'empremta que va deixar Luis Suárez.

La seva presència en la línia ofensiva es va veure afectada per l'arribada de Robert Lewandowski, entre d'altres. Amb uns números estratosfèrics al Bayern de Múnic, el polonès va ser la gran aposta de la directiva de Joan Laporta que, juntament amb la necessitat d'inscriure Marcos Alonso i Héctor Bellerín, va fer que Auba hagués de marxar de l'equip. El Chelsea va ser el seu següent destí, on no va encaixar, i va acabar a Marsella.

Aubameyang guanya Lewandowski

Aquesta temporada, Lewandwoski no ha començat amb bon peu. Si bé és cert que l'anterior va acumular unes dades per emmarcar, la d'aquest any està força per sota del que és habitual en ell. En 23 partits disputats, el polonès suma 10 gols entre totes les competicions per davant de Ferran Torres (7), que és el quart davanter més alineat per Xavi Hernández. Aquestes xifres són sorprenents si es comparen amb les de les mateixes dates del curs passat, en què va convertir divuit dianes abans de marxar al Mundial al novembre.

Mentrestant, Aubameyang continua brillant al Mediterrani, però en costes diferents. El gabonès ha fet 13 gols entre totes les competicions i també suma set assistències, més que cap dels seus companys al Marsella. Les dades, a més, no s'equivoquen amb el futbolista, ja que l'estadística de gols esperats coincideix amb els que ha anotat. Mentrestant, Lewandowski està per sota, ja que s'espera que en marqui 13 (i en duu 10).

Qui marca a qui?

L'ex del Bayern travessa el seu curs menys prolífic, però Xavi encara hi confia: és el segon jugador més utilitzat amb 20 titularitats, per darrere de Gündogan (22), i ja acumula 1.752 minuts entre Lliga, Copa del Rei i Champions. Per la seva banda, Gattuso, entrenador dels Phocéens, col·loca Auba com a cinquè jugador més alineat amb 19 participacions.

Lewandowski va tardar tres jornades a marcar el seu primer gol aquesta temporada. Va ser a Vila-real i després va encadenar quatre partits consecutius marcant a l'Osasuna, Betis, Anvers i Celta. Després, però, va començar la manca de gol. El polonès ha estat anotant de mes en mes als seus rivals: Alabès, Girona i Barbastre. De totes les víctimes, els de Míchel són els únics que estan en posicions europees. A la Lliga de Campions, només ha pogut golejar l'Anvers, que va quedar cuer del grup H.

Aubameyang va fer el seu primer gol a l'estiu. Es va estrenar contra el Panathinaikòs en la fase final que van perdre per classificar-se a Champions. Després, va tardar sis partits a anotar i ho va fer contra l'Ajax a Europa League. L'equip neerlandès és la presa preferida d'Aubameyang, ja que els hi ha fet un doblet a Holanda i un hat-trick a França. Després d'un mes i mig sense veure porteria, el gabonès ha marcat en quatre partits seguits, incloent-hi el duel davant de l'Olympique de Lió.

Ara Lewandowski té com a company Vitor Roque. El punta brasiler ha vingut a sumar una alternativa per al polonès. Xavi té un dilema a la part superior de la línia ofensiva i haurà de veure com s'ho fa per alinear un jove de divuit anys i fer seure una llegenda que va venir al Barça per engrandir la seva figura. Mentrestant, Aubameyang està deixant empremta a Marsella, com ho va fer a Barcelona.

stats