Barça
Esports Barça 26/12/2021

Setmana decisiva per al futur d'Ousmane Dembélé

Si no renova en els pròxims dies, a partir de l'1 de gener el francès serà lliure de negociar amb el club que vulgui

3 min
Ousmane Dembélé.

BarcelonaOusmane Dembélé, l'eterna promesa. La carrera del francès, que es troba enmig de la seva cinquena temporada al Barça acumulant més pena que glòria, passa per un moment decisiu aquesta setmana que s'enceta. A les mans de l'extrem hi ha el poder d'estampar la seva firma en un nou contracte per seguir vinculat amb el club blaugrana, com també té la potestat de seguir donant llargues com ha fet fins ara, instat pel seu agent i amic Moussa Sissoko. Segons va avançar Catalunya Ràdio, els gestors blaugranes han posat damunt la taula dues ofertes de renovació a Dembélé: ampliar el seu vincle per dues temporades més –una opció més concorde amb les intencions del jugador, que li permetria tornar a renegociar el seu vincle en tan sols una temporada– o seguir de blaugrana cinc cursos més, totes dues amb un sou base substancialment menor al que cobra ara, que representa una de les fitxes més altes de la plantilla.

Malgrat que semblava que hi podria haver fumata blanca els últims dies i la continuïtat del francès quedaria rubricada, les fonts consultades per l'ARA segueixen enviant un missatge de prudència respecte a la renovació de Dembélé, alhora que admeten que són dies determinants per tenir una resposta definitiva del jugador: acaba el seu actual contracte aquesta temporada i a partir de l'1 de gener el francès serà lliure de negociar amb el club que vulgui. En aquest sentit, s'ha intensificat la pressió sobre l'entorn del futbolista perquè prenguin una decisió abans d'aquesta data. De fet, en la prèvia del Barça-Elx del dissabte 18 de desembre, el director de futbol Mateu Alemany ja va exposar públicament que esperava que la renovació de Dembélé quedés resolta "abans de final d'any".

Però mentre des de l'entorn del jugador se segueix mantenint una postura hermètica, diverses informacions han tornat a posar damunt la taula l'interès del Newcastle –el club, que lluita per no baixar de categoria, va passar a l'octubre a ser propietat d'un fons multimilionari saudita– per emportar-se el francès a la Premier League. Malgrat el poc rendiment que ha demostrat l'ex del Borussia Dortmund a Barcelona en quatre temporades i mitja llastades per les lesions, el fet que acabi contracte facilita al seu agent cobrar una prima de traspàs si evita que renovi amb el Barça i, així, canviar-lo de club lliure de traspàs.

És la principal carta que utilitza el seu representant per no haver ampliat encara el vincle de Dembélé com a blaugrana. Els cants de sirena del Newcastle, així com d'altres clubs com el Manchester United o el Juventus, són una constant entre la rumorologia que creix al voltant de la figura del jugador mentre segueixi dilatant la seva decisió sobre si continuarà o no al Barça. Als despatxos blaugranes ha causat cert malestar la manera de procedir de l'entorn del francès, i s'ha qualificat la seva renovació com a "gens fàcil" malgrat els diversos intents dels gestors de la cúpula esportiva per resoldre una carpeta crucial en la planificació esportiva.

Silenci mediàtic

Tant el president Joan Laporta com Xavi Hernández han tingut en tot moment paraules d'estima cap a Dembélé, però el francès, més enllà d'alguna publicació efímera a les xarxes socials amb missatges escuets com "Visca Barça" i dos cors de color vermell i blau, és en gran part un cos estrany per a l'afició, ja que les seves aparicions públiques són pràcticament inexistents. Silenci sepulcral del francès, que si bé no és un jugador versat en enviar missatges a l'afició, tampoc sembla que s'esforci gaire per empatitzar-hi.

De fet, qui s'ha encarregat de transmetre que el desig del futbolista és seguir de blaugrana és el mateix Xavi. En la compareixença prèvia del Barça-Elx, el tècnic blaugrana va expressar que havia mantingut una reunió personal amb el francès i que ell li havia transmès el seu desig de continuar a Barcelona. "Estic optimista", va reblar l'egarenc. Més enllà de no deixar marxar lliure el segon fitxatge més car de la història del club, renovar Dembélé també és una operació estretament vinculada a l'economia del club: a banda de reduir el seu sou base contextualitzant-lo a la situació actual del club, també permet espaiar en més anys l'amortització dels més de 100 milions que el president Josep Maria Bartomeu va pagar per ell.

stats