Barça
Esports Barça 04/04/2022

Nou gir en el futur d'Ousmane Dembélé

Mateu Alemany viatja al Marroc per reunir-se amb l'agent del francès, peça fonamental per a Xavi

3 min
Dembélé felcita Pedri pel seu gol contra el Sevilla

BarcelonaDesprés del triomf contra el Sevilla, Mateu Alemany va trencar per primer cop el seu silenci sobre el futur d'Ousmane Dembélé des que havia sortit al gener, en ple mercat d'hivern, a dir públicament que el jugador quedava fora de la dinàmica de partits davant la seva negativa a renovar. El director de futbol blaugrana no s'havia pronunciat més sobre la possibilitat de renovar el francès. Fins aquest diumenge, quan va ser preguntat per aquesta possibilitat i s'hi va referir en declaracions postpartit. "Tant ell com els seus representants saben que es pot quedar, sempre que sigui d'acord amb l'escala de sous de la plantilla. Nosaltres estaríem encantats que continués", va dir Alemany. L'endemà d'aquestes paraules, l'executiu blaugrana viatjava al Marroc per reunir-se amb el representant de Dembélé, Moussa Sissoko, obrint de nou les negociacions per explorar, un cop més, la continuïtat de l'extrem a les files blaugranes. La trobada havia de ser discreta i allunyada del focus dels mitjans, però el periodista Gerard Romero ha compartit una imatge a les xarxes socials de l'arribada de Mateu al Marroc, on Sissoko té negocis.

Després de partir peres en l'última finestra de fitxatges perquè els representants de Dembélé es negaven a acceptar una oferta de renovació que el Barça feia mesos que els oferia i, fins i tot, la sospita que el francès tindria un preacord amb algun altre club per marxar lliure a final de curs, el cas viu un nou gir. El club blaugrana, tal com es va encarregar de fer públic Joan Laporta llavors en diverses declaracions, va quedar decebut pel tracte rebut per part de Sissoko. Si bé el jugador, que acabaria fent un difús comunicat a les xarxes socials quan va quedar apartat, deixava anar que estava content al Barça, els seus representants no mantenien una posició clara amb els executius blaugranes: reclamaven més diners i donaven evasives. No poder renovar-lo llavors també va suposar haver de fer mans i mànigues per poder inscriure Ferran Torres –es van haver d'ampliar els anys de contracte d'Umtiti per dividir el seu salari i guanyar fair play financer.

Però què ha canviat amb Dembélé? La clau de volta de tot plegat és Xavi Hernández. Amb el club decidit a deixar el jugador a la grada fins a final de curs, l'entrenador egarenc va ser qui va imposar els seus arguments per defensar que el francès era un actiu útil per assolir els objectius fins a final de curs. De fet, sota la batuta de Xavi s'està veient la millor versió de Dembélé, que ja ha aconseguit un lloc a l'onze titular per davant d'Adama Traoré, com ha quedat clar en els dos últims compromisos d'alt voltatge: l'ex del Borussia Dortmund ha sigut titular –i rellevant– en les victòries contra el Reial Madrid i el Sevilla. "És un jugador molt important per a Xavi", recorden des de Sant Joan Despí.

A més, l'extrem gal viu un període de continuïtat, sense lesions, un fet que també s'explica per les diverses operacions de sutura i reparació que s'ha fet i que suposen que sigui, a priori, menys propens a les lesions. També el control que exerceix el doctor Ricard Pruna. En definitiva, l'atenció, l'estima i el protagonisme que està donant Xavi a Dembélé expliquen que s'hagin reactivat les converses de renovació, impulsades, en part, per la predisposició del jugador per seguir de blaugrana. L'ARA ja va publicar que el Barça no descartava fer un últim intent per renovar-lo. Des de l'entitat, però, recorden de quin peu calça el seu representant i remarquen que, si vol, haurà de fer-ho seguint l'encaix salarial que proposi el club.

Araujo llança un missatge d'optimisme

Paral·lelament a Dembélé, els gestors blaugranes també confien en avançar aquesta setmana –podrien fer-ho aquest mateix dimarts, abans del viatge de l'equip dimecres a Frankfurt– amb un altre futbolista pendent de renovar, Ronald Araujo. Diumenge, un cop més, i amb el permís d'una nova actuació de nivell de Piqué, l'uruguaià es va tornar a posar a la butxaca l'afició en el triomf contra el Sevilla. Malgrat la bona actuació d'Eric Garcia al Bernabéu, Xavi va tornar a apostar per la parella de centrals Piqué-Araujo en detriment del central de Martorell. Després del partit, l'uruguaià va confirmar que aquesta setmana hi ha una reunió programada entre el club i els seus representants i va exposar la seva voluntat: "Soc optimista sobre la renovació del meu contracte. M'agradaria resoldre-ho de pressa i quedar-me molts anys. Aquí soc feliç i tinc l'estima de l'afició".

stats