MOTOR - MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 09/05/2019

“Barcelona i aquest circuit es mereixen la F1”

Els pilots aposten perquè la cursa es mantingui al traçat català, tot i que de moment es continua negociant

Nuria García
3 min
Carlos Sainz i Sebastian Vettel al circuit de Montmeló.

MontmelóDijous va arrencar oficialment el 49è Gran Premi d’Espanya de F1 al Circuit de Barcelona-Catalunya amb la tradicional roda de premsa. La preocupació per l’estat de les negociacions per renovar un contracte que s’acaba aquest any va planar pel pàdoc. Des d’alguns sectors de la premsa es parla de la possibilitat que Zandvoort, als Països Baixos, vulgui entrar amb força i, aprofitant la tirada de Max Verstappen, es faci un forat al calendari de l’any vinent. Sense més informació que la que donen amb comptagotes els gestors del traçat (continuen negociant i de moment no hi ha notícies, ni bones ni dolentes), ahir els que es van posicionar van ser els pilots, que esperen que les negociacions arribin a bon port i la cursa de F1 es mantingui a Montmeló, un traçat que coneixen a la perfecció, sobretot perquè hi fan els tests de pretemporada.

“El que més m’agradaria és que continués a Barcelona. Aquesta ciutat i aquest circuit es mereixen la Fórmula1. Si no continua a Barcelona, que sigui Jerez, però la meva prioritat és Barcelona”, va indicar el madrileny Carlos Sainz. I és que, a més de Zandvoort, també sona amb força la possibilitat que el traçat andalús torni al calendari del gran circ de la F1 (no s’hi disputa cap cursa de l’especialitat des del 1997). Sobre aquest aspecte també es va pronunciar a principis de setmana Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, durant la presentació del Gran Premi a Madrid. “Surten coses del nord d’Europa i del sud d’Espanya. Volen substituir-nos, però no estem en situació de pànic”, va assegurar, i va afirmar que les negociacions amb Liberty Media, que ara té els drets de la F1, tiren endavant.

Sainz va voler deixar clar que per a ell “seria una gran pèrdua en el calendari” si caigués Montmeló: “Demano a les institucions que facin la seva feina i es posin d’acord pel bé de Barcelona i de la F1. Aquest Gran Premi té molta història, espero que arribin a un acord per a l’any vinent o per al futur”, va indicar.

A part de Sainz, la resta de pilots presents a la roda de premsa oficial també van defensar la continuïtat de Montmeló. “Seria un xoc perdre aquest Gran Premi. Hi he disputat curses de moltes categories!”, va assegurar Pierre Gasly, pilot de Red Bull. L’actual líder del Mundial, el finlandès Valtteri Bottas, de Mercedes, va reconèixer que no en té “informació detallada” però va apuntar: “És un circuit molt bonic. Hi ha molts fans a Barcelona i a Espanya i és un Gran Premi bonic per a ells”. En la mateixa línia es va expressar Sebastian Vettel. L’alemany de Ferrari va comentar que venir al Circuit de Barcelona-Catalunya “sempre és bonic”, i va afirmar que perdre aquesta cursa seria “una pena”. “Ho sentiria pel Carlos, però tots hem estat en aquesta situació algun cop”, va apuntar, i va recordar que el 2015 i el 2017 la cursa alemanya no es va disputar després que els traçats de Hockenheim i Nürburgring no arribessin a un acord.

Avui l’acció passa a la pista

Aquest matí arrenca l’activitat a la pista amb la disputa de les dues primeres sessions d’entrenaments lliures. Els monoplaces rodaran a l’asfalt del traçat català d’11.00 a 12.30 i de 15.00 a 16.30 hores. Demà serà el torn de la sessió oficial, on quedarà definida la graella de la cursa de diumenge.

stats