LLIGA ENDESA
Esports 13/01/2014

Acord de col·laboració del Bàsquet Manresa amb el club xinès Sichuan Jinqiang

El club xinès vol estudiar com treballa el seu bàsquet formatiu l'equip català

Ara
1 min

BarcelonaEL Bàsquet Manresa ha acceptat la proposta feta pel club xinès Sichuan Jinqiang, que pertany a la CBA (màxima categoria del bàsquet xinès) per fer una trobada que permeti establir punts d’enllaç i col·laboració entres les dues entitats. Els xinesos volen aprendre com es treballa a la pedrera del bàsquet manresà, mentre que el club del Bages pretén amb aquesta iniciativa ampliar fronteres i tenir connexions amb un mercat emergent.

El club xinès va convidar a través d’una carta el Bàsquet Manresa a enviar una delegació a la Xina al final de la temporada 2013-2014 de la CBA per poder conèixer de primera mà el funcionament del club i la lliga xinesa. El club català ha acceptat fer una estada amb els dirigents del Club Sichuan per poder discutir quins punts de col·laboració es poden trobar. Serà un acord oberta noves possibilitats que puguin sorgir durant aquest període.

El club Sichuan Jinqiang té la seva seu a Txengdu, una ciutat situada al centre de la Xina, amb uns 14milions d’habitants. Txengdu és la capital de la província de Sichuan, que dóna nom al club. Tota aquesta regió té una població d’uns 87 milions de persones. Pel que fa al club i l’equip, el Sichuan Blue Whale (Balena Blava de Sichuan), forma part des d’aquesta temporada de laCBA (Associació Xinesa de Bàsquet), després d’haver guanyat la Lliga Nacional la temporada passada.

stats