Copa del Rei ACB 2012
Esports Bàsquet 19/02/2012

El Madrid esclafa el Barça al Sant Jordi i guanya la Copa dinou anys després (74-91)

Els homes de Pablo Laso superen el Barça Regal en un partit que han controlat des del primer minut. Llull (23) i Carroll (22), els millors del conjunt madrileny

David R. Jover
Víctor Sada defensa Sergio Llull

BarcelonaEl Reial Madrid ha sumat aquest diumenge el seu 23è títol de Copa del Rei contra el Barça Regal al Palau Sant Jordi, que ha registrat un rècord d'assistència de públic amb 15.128 espectadors. Des de l'any 1993 que els blancs no guanyaven la Copa del Rei.

Els blancs han sigut molt superiors als catalans des de l'inici i no s'han vingut avall en cap moment. L'avantatge de nou punts al descans (33-42) ha sigut decisiu, ja que el Barça Regal no ha sabut trobar els forats de la defensa blanca des del primer minut. Només s'ha apropat en el marcador al tercer quart (51-52), però Carroll s'ha encarregat d'emmudir el Sant Jordi anotant 16 punts en cinc minuts. Els triples del canoner han deixat grogui el Barça, que s'ha vist disset punts per sota (56-73 min. 33) i ha dit adéu a la final i al títol.

En els darrers set minuts de partit els blancs han jugat amb la gran renda aconseguida i s'han seguit trobant igual de còmodes. La defensa blaugrana ha fet aigües per tot arreu i un dels principals problemes del Barça en aquesta final ha sigut el mal partit de Huertas. El base brasiler no ha defensat bé Llull i en atac tampoc ha aportat el punts que s'esperaven. A més, els 22 punts de Carroll en el segon temps –en el primer temps ha estat inèdit– han pesat massa en la ment dels blaugranes, que no han sabut aixecar cap. El 74-91 final reflecteix que allò tan preuat que té el Barça, la defensa, aquest diumenge no ha existit i ha sigut una de les claus de la derrota dels de Xavi Pascual, que s'ha vist superat per Pablo Laso en tots els aspectes del joc.