Bàsquet
Esports Bàsquet / ACB 15/12/2021

Aíto torna a la Penya per treballar amb els joves del bressol

El mític tècnic de 74 anys entrena dos dies a la setmana algunes de les perles del planter verd-i-negre

3 min
Aíto García Reneses durant un entrenament

BadalonaTal com va avançar Televisió de Badalona, Aíto García Reneses ha tornat al Joventut de Badalona per treballar amb els joves del bressol. El club ha confirmat aquest dimecres que el mític tècnic de 74 anys entrena dos dies a la setmana Zsombor Maronka, Miguel Malik Allen, Yannick Kraag, Adrià Domènech, Rubén Prey i Kriss Helmanis a les pistes annexes del Palau Olímpic.

“Estic fent entrenaments individuals amb els jugadors. Ho estan fent amb interès i els veig millorar dia rere dia. El meu objectiu és intentar ajudar-los. Els jugadors segur que ho aprofiten per ser millors en els seus respectius equips, ja sigui jugant amb el vinculat, el júnior o el primer equip”, ha dit el tècnic. El treball amb els joves és una part fonamental de l’ADN del club: “El Joventut no ha deixat mai de treballar amb el planter i és una de les claus de la supervivència. Hi ha jugadors que quan arriben a un determinat nivell, tenen ofertes superiors, però alhora van sortint altres jugadores, i aquest reemplaçament fa que la Penya es mantingui en unes bones posicions”, ha afegit.

Aíto García Reneses

Un any sabàtic

Aíto, que havia decidit agafar-se un any sabàtic, va entrenar durant dues etapes a la Penya: del 1983 al 1985 i del 2003 al 2008. L'actual entrenador del Joventut, Carles Duran, és un dels seus grans deixebles. L'últim equip del tècnic madrileny va ser l'Alba de Berlín. "Ens hauria agradat que Aíto hagués seguit més temps amb nosaltres, perquè és un geni, però estem contents amb el canvi d’entrenador. L’Israel González ens permet reforçar la filosofia d’apostar per jugadors joves perquè vagin adquirint responsabilitats. Porta molts anys com a ajudant i està preparat per ser primer entrenador. És un tècnic amb molta capacitat que ens permetrà seguir amb l’estil de joc i l’estructura esportiva dels últims anys", va dir en una entrevista a l'ARA Himar Ojeda, el director esportiu de l'equip alemany.

"Nosaltres vam aconseguir que estigués amb nosaltres un cicle de quatre anys, quan ell últimament estava fent períodes de dos anys, però la temporada passada va ser molt dura, amb un calendari molt comprimit i moltes setmanes amb tres partits. L’energia amb la qual s’agafa cada entrenament és increïble i volia descansar. Espero que quan decideixi què vol fer la pròxima temporada nosaltres tinguem un conflicte", va afegir Ojeda.

Pioner a l'hora d'implantar tàctiques i mètodes de treball, Aíto té clara quina és la combinació perfecta. "L'èxit de la generació de jugadors com els germans Gasol i Navarro és que tenen fonaments i són intel·ligents. Les repeticions són necessàries, però és imprescindible combinar la formació del jugador amb la de la persona. És important que els joves es formin estudiant, perquè el desenvolupament de la ment no es pot aconseguir només amb el bàsquet. La capacitat de comprensió facilita qualsevol aprenentatge. El que marca la diferència és escollir entre les 1.000 situacions del joc. Cal ensenyar quan i com fer les coses", diu. L'entrenador, que és un enamorat dels problemes matemàtics i de la fotografia, va recomanar a Edy Tavares que fes sudokus i va alimentar la passió de Xavi Fernández pels escacs.

stats