Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 19/09/2021

El campió necessita aprendre a ser més regular (85-78)

El Barça s'estrena amb triomf contra l'UCAM Múrcia

2 min
Nigel Hayes-Davis

BarcelonaEl Barça va superar l'UCAM Múrcia (85-78) en l'estrena de la Lliga Endesa. L'equip blaugrana va malbaratar una diferència de 17 punts, però va reconduir la situació a temps i va començar la defensa del títol amb una victòria. Nikola Mirotic (18 punts), Cory Higgins (18) i Brandon Davies (17) van ser els màxims anotadors culers, i entre els tres van sumar 53 dels 85 punts d’un conjunt català que continua sent massa irregular.

“El primer partit sempre s’ha de guanyar. Hem de millorar coses, però estic content perquè hem fet bé les coses. En línies generals hem fet tres quarts molt bons. Això sí, també seguim en la nostra línia de regalar avantatges. Hem de començar a assumir que això serà així i haurem de patir-ho. És el nostre problema des de fa anys, ja ho era amb l’anterior entrenador i ho continua sent amb mi. L’inici del tercer quart és inacceptable per a un equip del nostre nivell. Tot just portem un mes junts i sabem que hem de millorar coses”, va analitzar Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça.

“La clau per guanyar el partit ha sigut la disciplina. Els jugadors han d’entendre que tot comença de zero, és un patiment constant. Porto 23 anys patint per la por de perdre i continuo en aquesta professió. Si estàs preparat per patir, després disfrutes molt més. No hi ha cap fórmula màgica, ens hem de posar les piles i jugar amb més concentració. Quan estem bé, som bons”, va assegurar l’entrenador lituà, que va tenir les baixes d’Àlex Abrines, Kyle Kuric i Sertac Sanli.

Dels tres debutants, Nigel Hayes-Davis va ser el que va fer un partit més sòlid. L'aler va sumar 4 punts, 5 rebots i 3 recuperacions contra un rival molt físic. L'aportació de Nico Laprovittola i Rokas Jobubaitis, que necessitaran més temps per dirigir el joc blaugrana amb més personalitat, va ser menor.

Stan Okoye i Guillem Jou

El Baxi Manresa cau derrotat a Saragossa (98-91)

El Baxi Manresa va caure derrotat a la pista del Casademont Saragossa (98-91). Tot i repartir 20 assistències i tenir uns bons percentatges d’encert, l’equip bagenc es va veure superat per un rival molt encertat de cara a cistella. El base francès Sylvain Francisco va anotar 24 punts en una tarda en què el conjunt visitant va fer una bona feina. “Els dos equips hem tingut un gran encert. Hem fet les coses bé, però ens queda la sensació que no hem tingut una bona defensa. Perdre no ens fa gràcia. Hem d’intentar millorar, però no ens podem enfadar”, va analitzar Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa.

stats