Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 08/06/2023

El rebot condemna el Barça a patir fins a l'últim segon (84-81)

L'equip blaugrana obre les semifinals amb una victòria grisa contra l'Unicaja

3 min
Sertaç Sanli, pivot del Barça
  • Barça: Satoransky (10), Laprovittola (4), Abrines (12), Mirotic (14), Vesely (12) -cinc inicial-; Sanli (13), Kalinic (2), Tobey, Kuric (7) i Jokubaitis (9).
  • Unicaja: Perry (2), Brizuela (5), Djedovic (2), Ejim (14), Kravish (4) -cinc inicial-; Osetkowski (5), Kalinoski (12), Barreiro, Díaz (4), Carter (10), Thomas (4) i Sima (19).
  • Resultats parcials: 26-15 / 19-16 / 21-27 / 18-23
  • Àrbitres: Fernando Calatrava, Jordi Aliaga i Francisco Araña.
  • Eliminat: Perry.
  • Incidències: 5.390 espectadors.

Els equips d'Eurolliga han arribat fosos al tram final de temporada. Ho sap el Reial Madrid, que dimarts va perdre contra el Joventut, i ho sap el Barça, que va patir, però que va aconseguir la victòria en el començament de les semifinals de la Lliga Endesa. L'equip català va superar l'Unicaja en un partit de gran contingut tàctic (84-81). Els problemes per controlar el rebot van provocar que el conjunt blaugrana no pogués fer bona una diferència de 16 punts i hagués de tenir nervis fins als últims segons.

"Hem fet una primera part molt bona, però després hem tingut una sortida molt freda i el partit s'ha complicat. Hem d'aprendre d'aquesta situació", va analitzar Sarunas Jasikevicius, que no va poder comptar amb la millor versió d'un Nico Laprovittola que va passar desapercebut en el joc.

El partit, que va ser més llarg que un dia sense pa, va començar sense encert. El joc espès dels dos equips es va anar retroalimentant i durant els tres primers minuts del marcador no es va moure. El Barça va aprofitar la punteria d'Abrines i Sanli, que van enllaçar tres triples consecutius, per apuntar-se un parcial d'11-0 i obtenir la primera diferència important de la nit (22-11). La diferència d'encert des de la línia de tres punts va ser determinant en el primer quart (26-15).

L'Unicaja va saber utilitzar la seva millora en el rebot ofensiu per trencar el ritme de joc dels locals, però el seu esforç no va anar acompanyat d'una millora en els percentatges de tir. El Barça, que va exhibir una estratègia defensiva molt adequada, però al qual la rotació se li va quedar molt curta, va saber fer créixer la diferència fins als 16 punts (45-29).

Un tercer quart majúscul de Yankuba Sima va impulsar les opcions d'un Unicaja que va créixer durant un tercer quart molt més ofensiu. L'equip malagueny va anotar 27 punts durant un període en què la diferència culer es va esvair pràcticament del tot (57-55). El Barça va saber reaccionar als intents del rival d'endurir el partit, però els problemes per controlar el rebot es van convertir en un maldecap molt perillós. Cada vegada que semblava tenir el partit guanyat, el conjunt entrenat per Ibon Navarro trobava la manera de reconnectar-se.

El Barça guanyava per 5 punts de diferència a 10 segons per al final, però l'Unicaja va trobar la manera d'anotar dos tirs lliures i fer-se amb l'última possessió (84-81). Una recuperació de Nikola Mirotic va evitar que l'equip malagueny tingués l'opció de forçar la pròrroga.

La Penya, amb optimisme

Després de la sorpresa de dimarts, el Joventut disputa aquest dijous (21 h, #Vamos) el segon partit de les semifinals contra el Reial Madrid. "Soc molt exigent amb mi mateix. No hem aconseguit res, juguem per un títol. Sí que estic satisfet de la feina que estem fent entre els meus entrenadors i jo. Durant tot l’any ho hem fet, i ara tinc la sensació que hem arribat a un punt molt alt. Hem de seguir gaudint sabent que hem d’acabar bé la feina”, assegura Carles Duran, entrenador d'una Penya més ambiciosa que mai.

La Penya ha arribat al moment de la veritat de l’ACB amb unes sensacions molt bones. "Segurament és dels nostres millors moments, així ho referma el resultat. Passi el que passi, la manera de jugar és important. L’equip ho està donant tot, i fent el millor bàsquet possible. No hem aconseguit res, però espero que els pròxims partits segueixi la línia amb la qual venim jugant últimament. El nostre nivell defensiu al play-off està marcant la diferència, està sent gairebé excel·lent”, diu el tècnic.

stats