Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 02/10/2022

Dos minuts per tapar més de tres boques: l'Instant Replay de l'ARA

El Barça deixa el Baskonia en la seva pitjor anotació durant una segona part des del 2014

2 min
Celebració d'Àlex Abrines

BarcelonaEl camí més curt entre un malson i un somni és la defensa. El Barça va rebre 51 punts en els primers 20 minuts contra el Baskonia i tan sols 23 després del descans. Per trobar una xifra tan dolenta de l’equip basc cal viatjar al 2014. Àlex Abrines va marcar el camí anotant nou punts en dos minuts que van tapar més de tres boques. La metamorfosi va arribar amb un canvi d’actitud al darrere. La feina de Kalinic i Vesely va ser excepcional.

Rafa Martínez.

La Penya té bon perdre

El Joventut de Badalona té bon perdre. Tot i quedar-se a un pam del triomf a la pista del València Basket i no estar d’acord amb algunes decisions arbitrals de la pròrroga, els jugadors i el cos tècnic de la Penya es van quedar sobre el parquet de la Fonteta una vegada acabat el partit per participar en l’homenatge a Rafa Martínez. El club taronja va retirar la samarreta del jugador de Santpedor, un exemple de bona persona.

Jerrick Harding.

Petroli a la República Txeca

Quan has de fitxar amb menys diners que els teus rivals, aguditzes l’enginy. Xevi Pujol porta poc temps com a director esportiu del Baxi Manresa, però ja podria escriure un llibre. La seva última trobada la va anar a buscar a Nymburk, un petit poble de 15.000 habitants de la República Txeca. Jerrick Harding acaba d’aterrar, però ja és una de les sensacions. El nord-americà anota 22,5 punts de mitjana. Tímid no ho és: ha jugat dos partits i ja ha intentat 14 triples.

Marc Gasol.

La mare de tots els ous

Aíto García Reneses encara no juga contra els rivals. El gran adversari del Bàsquet Girona en aquesta fase de la temporada és la seva pròpia evolució. L’entrenador madrileny vol que els jugadors s’oblidin del marcador i se centrin en fer evolucionar el joc col·lectiu. Tot i comptar amb el talent de Marc Gasol, el ritme és la mare dels ous. La recepta per dominar-lo és clara: atreviment defensiu i voluntat d’utilitzar pocs segons per atacar. El risc va quedar molt clar a Tenerife, les pilotes perdudes.

stats