Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 21/07/2023

El Barça acomiada l’últim luxe de Bartomeu

El club vincula la rescissió del contracte de Mirotic al pla de viabilitat econòmica

3 min
Rafa Yuste, Joan Laporta, Josep Cubells i Nikola Mirotic

BarcelonaDesprés de quatre temporades, el Barça va rescindir dijous el contracte de Nikola Mirotic. El comunicat oficial amb el qual es va tancar una de les etapes més ambicioses de la secció va tenir tan sols cinc línies. “En el dia d’avui el FC Barcelona ha comunicat oficialment al representant legal de Nikola Mirotic la decisió de rescindir el contracte professional del jugador del primer equip de bàsquet, que el vinculava amb el club fins al 30 del juny del 2025. Aquesta mesura se circumscriu en el compliment del pla de viabilitat econòmica fixat pel FC Barcelona”, diu la nota oficial.

Mirotic disposa de 20 dies hàbils per interposar una demanda per acomiadament improcedent. Un cop admesa, serà un jutge el que citi les parts, escolti les seves versions i fixi la indemnització que ha de rebre el jugador. Mirotic tenia garantits 22,6 milions d’euros bruts per jugar al Barça fins al 2025 i el club blaugrana ja té assumit que haurà de pagar bona part d’aquesta quantitat.

El jugador ha rebut ofertes de diferents clubs de l’Eurolliga, però encara no ha decidit el seu futur professional. El Partizan era un dels equips que més interès havien demostrat, però Mirotic no veu clara aquesta opció. El Panathinaikòs, que ja va oferir un milió d’euros per fitxar Jan Vesely, és el club més ben situat.

El motiu que ha portat el Barça a descartar la continuïtat de Mirotic és el fair play econòmic de la lliga de futbol. A diferència de la massa salarial, les indemnitzacions de les seccions no computen en aquest topall. El club blaugrana s’ha marcat l’objectiu de rebaixar la massa salarial del seu equip de bàsquet en més de 12 milions d’euros. Dels gairebé 40 milions d’euros invertits aquesta temporada, l’entitat culer espera passar a només 27,2. Es tracta de la retallada més gran de la història de la secció.

Tot i la cruesa de les xifres, els fitxatges de Joel Parra, Willy Hernangómez i Darío Brizuela han animat l’entorn culer. “S’està fent un treball extraordinari. Estem fitxant molt bé i lluitarem per tot. Perquè l’objectiu, com no pot ser d’una altra manera, és intentar aconseguir tots els títols. Estic preparat per al repte. El Joel Parra ens donarà energia i entrega, serà una peça clau al Palau en els propers anys. No descobriré res de Willy Hernangómez, amb una qualitat màxima. I després tenim Darío Brizuela, que aportarà aquella màgia amb la pilota”, analitza Roger Grimau.

Costava 31.000 euros diaris

El dia en què començava la final de la Lliga Endesa entre el Barça i el Reial Madrid, RAC1 tenia emparaulada una entrevista amb Nikola Mirotic. La seva participació es va ajornar i finalment va ser el seu representant, Igor Crespo, qui fa uns dies va explicar la versió del jugador montenegrí al programa de Jordi Basté.

“El Barça ens va comunicar verbalment la seva decisió abans del play-off contra el València. Des de llavors no hem rebut cap notificació per escrit ni ens han fet cap oferta de rescissió”, va explicar Crespo a El món a RAC1.

“El 28 de juny vaig trucar al club per demanar quina intenció tenien, i fins que no es va anunciar l’entrevista a RAC1 no em van donar resposta”, va assegurar Crespo. El contracte de l’aler pivot va ser una de les grans herències enverinades de Josep Maria Bartomeu, que va viatjar a Miami per convèncer el montenegrí. L’agent de Mirotic va afirmar que al Barça li costava 31.000 euros diaris. “El Barça i el Niko van firmar un contracte esglaonat el 2019. Ell ha estat aquests quatre anys cobrant per sota de la mitjana del seu sou. El club va demanar aquest format. No em sembla lògic beneficiar-se dels primers quatre anys, en què el jugador cobra per sota del seu valor, i ara no voler pagar els dos restants”, va argumentar l’agent.

Segons Crespo, Mirotic s’ha abaixat dues vegades el sou i ha canviat tres cops de contracte. “L’agost de l’any passat el Niko va anar proactivament al club a oferir un canvi en les condicions del seu contracte per ajudar el club. El club va contestar que no, que jugués pel que tocava i que ja es veuria què passaria la temporada vinent”, va explicar l’agent.

stats