Bàsquet - Lliga Endesa

El Madrid de bàsquet, en flames abans del clàssic

El club blanc aparta Thomas Heurtel i Trey Thompkins de l'equip

2 min
Pablo Laso

BarcelonaEl Reial Madrid arriba al clàssic del Palau Blaugrana (18.30 h, #Vamos) immers en la crisi més gran dels últims anys. Després de la inesperada derrota de divendres a l'Eurolliga contra el Bayern Munic, Pablo Laso va confirmar en roda de premsa que Thomas Heurtel i Trey Thompkins estan apartats de la disciplina del primer equip. “Heurtel i Thompkins no s’entrenen amb l’equip. És una decisió tècnica; tinc plena confiança en la resta, prou problemes tinc amb l’equip. És decisió meva, considerant que els 13 jugadors restants poden treure el millor d’ells al final de temporada i serem l’equip que volem ser. La decisió de no tornar amb l’equip és definitiva”, va analitzar el tècnic basc.

El Madrid ha perdut 15 dels seus últims 26 partits disputats i, a més, té problemes interns greus. El club blanc ha multat Guerschon Yabusele, a qui acusa de tenir una vida desendreçada. El problema és que el jugador francès acaba de renovar el seu contracte dos anys més. “No penso que sigui el meu moment més difícil al Reial Madrid. No hem parlat de la possibilitat de fitxar ningú, encara que l’obligació del club és estar atent al mercat. Espero la millor versió del meu equip contra el Barça”, va analitzar Laso.

Lideratge virtual

El Barça, que s'ha endut la victòria en els últims quatre clàssics, té l’ambició d’aconseguir un triomf que certifiqui virtualment la seva primera posició a la temporada regular de la Lliga Endesa. El conjunt blaugrana lidera la competició (21-5) al davant de l’equip blanc (19-7) quan falten vuit jornades. "Espero un clàssic típic. Hem de recordar el que ens va passar a la final de la Copa del Rei. M'imagino un partit lleig i dur, però el més important és la duresa física i mental. El clàssic sempre és un partit especial", va analitzar Sarunas Jasikevicius, que veu difícil comptar amb Brandon Davies.

"No tinc opinió sobre la crisi del Madrid. Laso està gestionant la situació de la millor manera possible. Cada partit és una nova història i sempre has de començar de zero. El Madrid té un entrenador experimentat i compta amb un equip amb caràcter, però jo només em preocupo del que puc controlar jo. No vull opinar des de fora", va afegir el tècnic lituà. "És un partit molt important, però no certificarà res perquè encara quedaran moltes jornades. És el duel que tots volem jugar perquè tothom el mira. Per a mi emocionalment és fort perquè també el vaig viure des de l'altre costat", va opinar Nico Laprovittola, base del Barça.

stats