Bàsquet - Lliga Endesa

Sergi Llull, un rival format al Nou Congost

Quinze anys després de marxar al Madrid, el menorquí encara és molt estimat a Manresa

2 min
Sergi Llull, escorta del Madrid

ManresaQuinze anys després de marxar al Reial Madrid, Sergi Llull juga aquest diumenge (12.30 h, Movistar Deportes) contra el Baxi Manresa al WiZink Center. El menorquí es va formar com a jugador al Nou Congost. Quan l'equip blanc encara no s’hi havia interessat, Zoran Savic, el director tècnic del Barça, li va fer una oferta. L’acord no es va tancar perquè les dues parts no es van posar d’acord. Més sort va tenir el conjunt madrileny, que va necessitar dos intents. L’estiu abans de fitxar pel club blanc el jugador i el seu representant, Ernest Berenguer, van rebutjar una primera oferta procedent de la capital espanyola. El segon intent va ser el bo i el jugador va canviar Manresa per Madrid quan tot just tenia 19 anys. Ara en té 34.

Quan eren petits, Sergi Llull i el seu germà fabricaven cistelles amb paper i cinta americana. “Ens fèiem cistelles i les enganxàvem als armaris de casa. A la nostra mare no li agradava gaire perquè després s’havia de netejar”, explica Ivan Llull, que actualment treballa de fisioterapeuta i juga al CB Martorell de la Lliga EBA. “Quan tenia 17 anys vaig prendre la decisió d’oblidar-me d'intentar arribar al bàsquet professional i de centrar-me en els estudis, disfrutant del bàsquet d’una altra manera. No podia perdre de vista que també necessito desenvolupar-me com a persona i tenir una consistència”, assegura.

Ivan Llull, germà de l’estrella del Reial Madrid Sergi Llull

“M’agrada llançar de tres i donar-ho tot a la pista. Crec que jugo amb molta energia. Com li ha passat al meu germà, amb el temps he après a controlar millor el ritme del partit. No soc un anotador, però m’agrada fer millors els meus companys. Això sí, no m’agrada perdre”, analitza l'Ivan, que parla sovint amb el Sergi. "Analitzem els partits. «Quina cistella has anotat» o «Quina mandarina has llançat», li dic”. El germà, però, no té la fórmula secreta dels seus tirs inversemblants. “El secret de les mandarines és tirar-ne moltes durant els entrenaments per agafar tacte. És conscient de tot el camí que ha recorregut i quins són els secrets per guanyar partits. Ha après molt de les derrotes que ha tingut en el passat”, diu. El Reial Madrid ha iniciat ja el procés per renovar Sergi Llull.

La Penya i el Barça, aquest diumenge

El Joventut de Badalona tanca una setmana de tres partits visitant el Coosur Reial Betis (12.30 h, Movistar Deportes 2). Després de la victòria de divendres contra l'Estrella Roja, el Barça rep el Gran Canària (18.30 h, #Vamos).

stats