Bàsquet - Copa del Rei
Esports Bàsquet / ACB 31/01/2022

La Copa del Rei amb més accent català emparella Barça i Baxi Manresa

El Joventut de Badalona disputarà els quarts de final contra el Lenovo Tenerife

3 min
Mario Fernández i Xevi Pujol

BarcelonaLa Copa del Rei de bàsquet amb més accent català dels últims anys va celebrar el sorteig per determinar tant les eliminatòries dels quarts de final com els emparellaments posteriors. El torneig, que no comptava amb tres equips catalans des del 2008, se celebrarà a Granada del 17 al 20 de febrer.

El Barça, vigent campió, haurà de competir contra el Baxi Manresa, que disputa el torneig per primera vegada des del 2004. L'última vegada que els dos equips es van enfrontar van oferir un partidàs al Palau Blaugrana, on l'equip bagenc es va fer amb la victòria a la pròrroga. La personalitat de jugadors com Sylvain Francisco, que va anotar 18 dels seus 25 punts durant la segona meitat, i Chima Moneke, que va sumar 18 punts i 13 rebots, i el treball tàctic de Pedro Martínez van tenir recompensa. L'altra eliminatòria d'aquesta part del quadre enfrontarà el València Basket amb l'UCAM Múrcia.

El Joventut de Badalona, per la seva banda, s'enfrontarà al Lenovo Tenerife en el partit que obrirà la competició. L'últim precedent, que va acabar amb victòria verd-i-negra, data del passat mes d'octubre. “El Tenerife és un equip amb molta experiència i que als últims anys és un habitual a la Copa i als play-offs. Però també hem de dir que és un equip al que hem guanyat aquesta temporada. Serà un partit estrany perquè jugarem abans d'anar a la Copa a l’Olímpic, però el que està clar és que serà un partit de màxima exigència”, analitza Carles Duran. L'entrenador de la Penya, que la pròxima setmana farà quatre anys que es va fer càrrec de l'equip, està molt satisfet amb el rendiment dels seus jugadors. “L'equip ha fet un molt bon treball en aquesta primera volta. Tenim molta il·lusió de competir bé a la Copa amb la nostra gent. Sé que hi haurà molta gent de la Penya que anirà a Granada a animar-nos, i espero que dijous sigui una festa i puguem seguir endavant en una Copa on hi tenim molta il·lusió i moltes ganes de competir”, afegeix. El guanyador d'aquesta eliminatòria disputarà les semifinals contra el vencedor del duel entre el Reial Madrid i el Río Breogán.

Movistar oferirà tots els partits de l'esdeveniment a través de #Vamos.

Foto de família després del sorteig

Setmana europea

La competició no s'atura i tant el Barça com el Baxi Manresa i el Joventut de Badalona tenen partits europeus aquests dies. L'equip blaugrana té doble jornada de l'Eurolliga, ja que dimarts (21 h, DAZN) rep del Bayern Munic i dijous juga contra el Panathinaikòs (21 h, DAZN). Els dos compromisos es disputaran al Palau Blaugrana. L'equip alemany és una de les sorpreses de la temporada i actualment ocupa posicions de play-off. En el partit de la primera volta disputat el 7 d'octubre, el conjunt català es va endur la victòria per 72-80.

El Baxi Manresa visitarà dimecres (18 h, DAZN) la pista del Tofas Bursa en partit corresponent a la Champions League. La Penya, per la seva banda, rep aquest dimecres (21 h, Esport3 i DAZN) el Partizan en un duel que enfrontarà el primer i el segon classificat del grup A de l'Eurocup. El conjunt verd-i-negre buscarà una victòria de gran prestigi i valor estratègic contra un rival entrenat pel mític Zeljko Obradovic.

stats