Bàsquet - Lliga Femenina Endesa
Esports Bàsquet 24/02/2023

El triple més especial per celebrar una vida sense càncer

Ainhoa López supera un limfoma de Hodgkin i compleix el seu somni de jugar al Palau Blaugrana

3 min
El Barça CBS ha perdut contra el València Basket (61-78) en un partit de la Lliga Femenina Endesa que s'ha disputat al Palau Blaugrana. El club ha aprofitat el partit per homenatjar l'equip que l'any 2003 va guanyar el títol de Lliga. Foto XAVIER BERTRAL/ ARA 29/02/23

BarcelonaNo va ser un diumenge qualsevol. Un any després de quedar-se sense jugar al Palau Blaugrana per culpa d'un càncer del sistema limfàtic, Ainhoa López va poder fer realitat el seu somni i disputar un partit amb el Barça CBS al pavelló culer. "L'any passat no vaig poder jugar al Palau i va ser una cosa que em va fer molt de mal, ja que era un somni per a mi, però les meves companyes i l'afició em van fer viure una cosa única i molt especial. Aquest any ho he pogut gaudir a la pista i no puc ser més feliç i estar més agraïda. Quan era petita, jugar al Palau no era un somni gaire realista, perquè només podia veure els nois... Pensar que ara totes les nenes tenen representació i poden somiar de debò en jugar aquí m'omple el cor", assegura la jugadora.

"Estic emocionada d'haver jugat al Palau Blaugrana i pensar que fa un any no vaig poder perquè estava malalta", explica López, que el passat mes de juliol va anunciar que el limfoma de Hodgkin havia remès del tot. Habitualment el Barça CBS juga els seus partits com a local al pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat i només trepitja el Palau Blaugrana en dies especials, com el de diumenge, en què el club va homenatjar la plantilla que l'any 2003 es va proclamar campiona de Lliga. "La clau és confiar en els metges, buscar suport en les persones que estan al teu costat i permetre's estar malament", resumeix.

Aspecte del Palau Blaugrana el passat cap de setmana, a l'enfrontament entre el Barça CBS i el València Basket, de la Lliga Endesa
Ainhoa López jugant al Palau Blaugrana
El Palau Blaugrana amb una entrada destacable per al partit de Lliga Endes entre el Barça CBS i el València Basket

López va disputar 19 minuts contra el València Basket i va anotar quatre punts. El moment més especial es va viure quan va anotar un triple i el va celebrar traient la llengua. "L'hi vaig dedicar a la meva germana, que està embarassada", avança la jugadora, que té una connexió molt especial amb el club blaugrana. La seva mare, Loly Rodríguez, va ser una de les pioneres del Barça de futbol. “Soc culer de tota la vida. Em fa il·lusió vestir aquests colors i el projecte és molt engrescador”, diu.

“Tant la meva mare com el meu pare han sigut esportistes. La mare va jugar al Barça i moltes vegades comparem les condicions de la seva època amb les de la meva. L’evolució de l’esport femení és interessant. Actualment disposem de molts més recursos. Sempre som crítics amb els mitjans actuals, però veient-ho en perspectiva hem anat a millor. La situació de l’esport femení ha millorat, però encara ens queden per fer molts passos endavant”, analitza l’Ainhoa. El seu pare [Manel López] va jugar a bàsquet, entre altres clubs al Santiago Apóstol de l’Hospitalet. “Vaig començar a jugar-hi quan tenia 5 anys. El meu primer club va ser el Grup Barna. Va ser una casualitat perquè anàvem caminant pel carrer i vam veure un anunci de la seva escola”, recorda la jugadora.

Projecte reforçat

Tot i que diumenge l'equip català va perdre contra el líder de la Lliga Femenina Endesa, la temporada està sent molt bona. El conjunt entrenat per Isaac Fernández ocupa la setena posició amb onze victòries i onze derrotes. "Nosaltres tenim moltes ganes contribuir a fer que el projecte continuï creixent", assegura. El Barça CBS s'ha reforçat amb Ariadna Pujol, una jugadora procedent del Cadí La Seu. "El seu fitxatge ens aportarà un punt extra en aquest tram final. L’Ariadna Pujol ja té molta experiència en aquesta lliga i és una jugadora molt bona a camp obert. Ens donarà energia, verticalitat i una alternativa diferent en la rotació de perímetre. Sumem una bona arma per encarar la recta final", analitza Núria Martínez, la directora esportiva del Barça CBS.

"Tant de bo un dia puguem parlar d'esport sense etiquetar-lo com a esport femení. Les jugadores tenim esperança i coratge per seguir lluitant perquè el veritable èxit l'aconseguirem el dia en què les oportunitats per a homes i dones siguin al 100% iguals, tant a l'esport com a la vida. Com va dir Alexia Putellas, hem arribat per quedar-nos. I a mi m'agradaria matisar que no hem arribat ara sinó que sempre hi hem estat i hi serem. De fet, som aquí gràcies a totes les dones pioneres que van ser valentes i mai van deixar de creure en un futur millor. Tenim la responsabilitat individual i col·lectiva de seguir amb el seu llegat", recorda López.

stats