Esports Bàsquet 08/03/2021

Antetokounmpo fa història a l'All-Star més atípic

L'aler grec lidera el triomf del Team LeBron amb 35 punts i sense cometre cap error en els tirs de camp

Quim Salvans
2 min
Giannis Antetokounmpo durant l'All Star.

Atlanta acollia la matinada passada l'All-Star més atípic dels últims anys. Marcat per la pandèmia, hi havia poques expectatives en presenciar un gran espectacle i el pronòstic es va complir. La reivindicació de LeBron James, en contra de jugar el partit, va anar més enllà i només va disputar-ne la primera meitat. A més, Joel Embiid i Ben Simmons van ser descartats d'última hora per estar en contacte amb un positiu de coronavirus. L'esperança per gaudir d'un partit entretingut s'esfumava a mesura que passaven les hores.

Domantas Sabonis i Stephen Curry donaven el tret de sortida guanyant el concurs d'habilitats i el de triples, respectivament, abans que arrenqués un partit soporífer. La màxima igualtat només va durar un quart, 40 a 39 per l'equip de LeBron. Tot seguit, es va iniciar un permanent intercanvi de cistelles, sense defensa, estratègia i molta menys intensitat i contacte –cada equip va acabar amb només vuit faltes–. Les grans accions individuals marcaven la diferència i l'equip del jugador dels Lakers arribava a la mitja part amb un avantatge de vint punts (100 - 80), que es va mantenir fins al final (170-150) per al Team LeBron.

L'aler Giannis Antetokounmpo va demostrar, una vegada més, per què és l'MVP de la lliga. El jugador grec dels Milwaukee Bucks va mostrar un estat de superioritat i de domini físic respecte a la resta: 35 punts, set rebots, tres assistències, una recuperació i un tap en només 19 minuts. La dada més flagrant és que no va fallar cap tir de camp (16/16). Aquesta actuació estel·lar li va permetre endur-se el trofeu de millor jugador de la nit.

Davant d'un matx monòton, amb falta de competitivitat a diferència de l'any passat, Stephen Curry i Damian Lillard van fer les jugades més atractives de tot l'esdeveniment. Els dos bases del Team LeBron van ser els encarregats de liderar l'espectacle, encertant una gran quantitat de triples des del mig del camp i provocant el somriure de tots els participants. A més, tots dos van acabar amb una bona actuació: 28 punts per l'estrella dels Golden State Warriors i 32 per la dels Portland Trail Blazers. Precisament, va ser Lillard qui va tancar el partit amb un tir des de 13 metres.

Un concurs d'esmaixades decebedor

Al descans, arribava un dels moments més esperats de la nit. L'escorta Anfernee Simons, dels Portland Trail Blazers, es va proclamar campió després de realitzar una esmaixada mentre intentava fer un petó a la xarxa. La resta d'accions no van ser res de l'altre món. Acostumats a les grans filigranes que havien protagonitzat Aaron Gordon, Zach Lavine i Derrick Jones Jr. els últims anys, aquesta vegada es no van produir. Simons va mostrar durant tota la seva participació molta més agilitat, poder físic i creativitat a l'hora d'executar les esmaixades que Cassius Stanley (Indiana Pacers) i Obi Toppin (New York Knicks).

Acabada l'edició d'enguany de l'All-Star, la NBA s'agafava tan sols un dia de descans abans de reprendre l'agenda de partits, a partir de dimecres a la matinada.

stats